Share

Brandul AngelBird este cunoscut in sfera videografilor pentru produse de stocare cu design minimalist si performante de top. De la ei au ajuns pentru testare un kit dublu de carduri AngelBird PRO SD MK2 V60. Cardurile vin cu un aspect exterior minimalist, fara eticheta, scrisul alb este aplicat direct pe carcasa. Aceasta serie este disponibila in capacitati cuprinse intre 32 si 512 GB in pachete simple sau kit-uri de 2 bucati.Eu am oaza sa testez modelul de 128 GB.

 

 

Performantele  sustinute ale acestei serii sunt de 260 MB/s pentru citire si 140 MB/s pentru scriere.Este primul producator care da doua seturi de viteze ( maxime si sustinute ) pentru un card. Certificarea V60 ofera scrieri constante de minim 60 MB/s in orice moment al utilizarii. Asta ofera utilizatorului siguranta ca ii sunt oferite performante constante pentru rafalele RAW de durata si inregistrari 4K/6K la un bitrate mare.

 

 

AngelBird PRO SD MK2 V60 rezista la socuri, variatii de temperatura, Raze X, praf si la campuri magnetice. Aceste aspecte se gasesc si la alti producatori, dar AngelBird spun ca aceste detalii nu sunt doar specificatii. Este bine sa folosim/avem carduri rezistente, pentru a nu avea surprize pe parcursul utilizarii si mai ales sa nu pierdem date din cauza neconformarii produsului cu promisiunile producatorului.

 

 

Seria AngelBird PRO SD MK2 V60  este conceputa atat pentru camere foto de tip  mirrorless capabile cum ar fi Fujifilm X-T3 ( review ) / Sony A9 ( review ) / Sony A7R IV ( review ) / Panasonic S1H / Panasonic GH5S  si Sigma FP. Camerele enumerate sunt capabile sa genereze fisiere foto sau video de mare rezolutie si dimensiuni considerabile la fieare minut, iar pentru buna  lor functionare avem nevoie de carduri performante.

 

 

 

Specificatii cheie:

 

 

  • Disponibile in capacitati cuprinse intre 32 si 512 GB;
  • Viteza de 140 MB/s la scriere si 260 MB/s la citire (  viteze sustinute pentru capacitatea de 128 GB );
  • Compatibil cu standardul UHS-II ( 2 randuri de pini );
  • Interfata: SD 5.0 si UHS-II;
  • Ideal pentru inregistrarea video 4K si 6K si fotografierea RAW cu cadenta mare;
  • Rezistenta la socuri, vibratii, umezeala, raze-x si variatii de temperatura;
  • Cardurile vin fara eticheta, branding-ul fiind gravat pe corpul cardului;
  • Functie ECC;
  • Dimensiuni: 24 x 32 x 2.1 mm;
  • Greutate: 2 grame.

 

Inspectie Vizuala

 

 

 

AngelBird PRO SD MK2 V60 - 01 (2) AngelBird PRO SD MK2 V60 - 01 (3)

Amabalajul compact in care vin cardurile este alb-negru si plin de specificatiile produsului/

Design-ul amablajului este minimalist si placut.

AngelBird PRO SD MK2 V60 - 01 (5)

Intre fotograf si cardul sau de memorie trebuie sa existe o relatie bazata pe incredere.

Dupa cum stiti, cardurile nu anunta inainte sa cedeze. De aceea este important sa folosim aparete dual-slot unde se poate si carduri de calitate.

AngelBird PRO SD MK2 V60 - 01 (7) AngelBird PRO SD MK2 V60 - 01 (8)

Cardurile vin ambalate in carcase de plastic inconjurate de spuma.

AngelBird PRO SD MK2 V60 - 01 (9)AngelBird PRO SD MK2 V60 - 01 (10) AngelBird PRO SD MK2 V60 - 01 (1)

Privite de aproape cardurile au un aspect alb-negru minimalist.

Sunt cele mai aratoase carduri pe care am pus mana in ultimii ani.

AngelBird V60 - X-T3 - A6600 - Sigma FP - A7III (3)

Pe site-ul AngelBird aceste V60 sunt recomandate oficial pentru Fujifilm X-T3 ( review ).

 

 

 

 

 

Utilizare si Performanta

 

 

Cea mai intalnita problema la constructia cardurilor este carcasa, aceasta de multe ori crapa prematur, iar odata ce s-a intamplat asta, face imposibila utilizarea in continuare a cardului. AngelBird PRO SD MK2 V60 au o constructie aparent solida. Rigiditatea carcasei este mare si din ce se observa, constructia este dintr-o singura bucata, doar asa poate rezista la socuri/stropi de apa/condens mult mai bine. Viteza de download din card in calculator este la fel de importanta ca cea interna de transfer intre card si aparat. Am folosit pentru transfer cititorul de carduri ProGrade WorkFlow si am obtinut viteze de download pe SSD/HDD de peste 140 MB/s. Lucru ce usureaza maxim procesul de back-up pregatire pentru selectie/editare al fotografiilor. Pentru download folosesc functia Ingest din Photo Mechanic 6 (  vezi review ).

 

AngelBird V60 - X-T3 - A6600 - Sigma FP - A7III (4)

 

AngelBird PRO SD MK2 V60 au nevoie de camere compatibile ale caror sloturi au doua randuri de pini ( UHS-II). In 2019 si 2020 mai toate camerele lansate au primit asa ceva. Realitatea este ca nu toate camerele produc continut atat de masiv cat sa fie nevoie de astfel de viteze mereu, dar este bine sa fii pregatit cu carduri bune.  Am testat cardurile AngelBird cu  Fujifilm X-T3 , Sony A7 III ( review ), Sony A6600 si Sigma FP. Au venit prea tarziu pentru a fi incercate pe A7R IV ( review ) si A9II. Cardurile sunt potrivite pentru orice aparat, dar de performanta de scriere interna vor beneficia cele lansate mai recent. Toate au nevoie sa isi descarce bufferele la viteza maxima, pentru ca urmatoarele cadre sa isi faca loc in buffer.

 

AngelBird V60 - X-T3 - A6600 - Sigma FP - A7III (5)

Alaturi de Sigma FP.

 

Inregistrarea video 4K la 30/60 fps la un bitrate de 400 Mbps in 10 biti intern pe X-T3 este o provocare la care fac fata. Nu fac fata insa  la inregistrari CinemaDNG pe 12 biti la rezolutie FHD 60 FPS alaturi de Sigma FP. Pentru asta cea mai buna varianta este AngelBird V90 cel mai probabil sau un SSD extern. La fotografiere in rafala alaturi de A7III si X-T3 merge brici, pentru rafale scurte de 20-30 imagini RAW. Ceea ce pentru mine este suficient. Pe Sony A9II nu vor functiona la fel de bine la 20 fps in RAW, se vor bloca cel mai probabil.

 

AngelBird V60 - X-T3 - A6600 - Sigma FP - A7III (2)

Alaturi de Sony A7III.

 

La capitolul performanta si cifre, cardurile stau asa:

 

 

 

Crystal ATTO

Testele sintetice arata viteze medii de citire de ~255 Mb/s si scrieri de ~138 MB/s.

Scriere

Scrierile pe card se fac cu viteze de ~125 Mb/s.

Citire

Citirile sunt in zona ~240 MB/s.

Testul de transfer a fost facut intre cardul AngelBird si un Samsung 970 Evo.

 

 

Concluzie

 

AngelBird PRO SD MK2 V60 este un card performant de talie medie din portofoliul AngelBird. Exista si varianta V90, care rivalizeaza cu cardurile Sony G, ProGrade V90, Kingston React Plus si multe altele. Performanta variantei V60 este sustinuta cat sa faca fata la filmari 4K/6K la 30 FPS. Performantele declarate de AngelBird sunt reale, nu doar un scris pe ambalaj, asadar ele meritaluate in considerare. Le vad potrivite pentru inregistrare video 4K ( non-RAW ) si utilizare in camere foto cu rafale de maxim 30 cadre.  Apreciez AngelBird pentru aceste carduri, au ales sa nu puna etichete si sa mentina tema minimalista alb-negru al produselor. Tot ce sper este sa nu dezamageasca in timp ca durabilitate.

 

AngelBird V60 - X-T3 - A6600 - Sigma FP - A7III (6)

 

Cardurile sunt disponibile la WestBuy ( vezi oferta completa ). Preturile pentru un card de 128 GB este de ~450 lei, iar pachetul de doua bucati ajunge pe la ~900 lei. Preturile sunt pe masura performantei livrate, ramane sa vad in timp cum stau si cu durabilitatea. Cardurile V90 sunt si ele disponibile ( vezi oferta ). Acest articol contine link-uri de afiliere, intrand si achizionand produse de pe acestea sustineti activitatea acestui blog. Va Multumesc!!

 

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).

 

 

 

BANNER

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut