Share

Intr-unul dintre materiale am vorbit despre Realme 11 Pro+ 5G ( vezi review ) si performantele sale. In acest material va voi prezenta mai in detaliu experienta de fotografiere cu acesta  in vacanta care s-a desfasurat in Londra si Coasta Irlandei. Ambele tari au un potential fotografic mare, iar daca ai noroc de vreme cadrele pot arata excelent.

 

 

Londra s-a dovedit un oras prietenos cu fotografii, exact ca orice capitala populara. Irlanda este tara verdelui care are la fel un imens potential fotografic. Am avut noroc de vreme rezonabila in ambele tari, asadar Realme 11 Pro+ a avut cele mai faine peisaje in fata lentilei wide si ultra-wide.

 

 

Camera acestui smartphone este una tripla de 200 MPx (f/1.7, 23mm, wide) , 8 MPx ( f/2.2, 16mm, 112˚, ultrawide) si 2 MPx ( f/2.4, macro). Senzorul este cel care dicteaza calitatea fotografiilor, iar cel prezent pe acest telefon este unul de 1/1.4″ care este unul multumitor pentru un telefon care nu se incadreaza nici in categoria celor de buget, dar nici a celor foarte scumpe care deja devin nisate.  Mai multe impresii, dar si imagini gasiti in randurile ce urmeaza.

 

 

Specificatii cheie

 

 

  • Constructie din plastic;
  • Camere Principale:
  • 200 MP, f/1.7, 23mm (wide), 1/1.4″, 0.56µm, PDAF, OIS;
  • 8 MP, f/2.2, 16mm, 112˚ (ultrawide);
  • 2 MP, f/2.4, (macro);
  • Camera selfie are un senzor de 32 MPx, f/2.5, 22mm (wide);
  • Inregistrare video: 4K la 30fps, 1080p la 30/60/120/480fps, 720p la 960fps;
  • Ecran AMOLED, 1 miliard de culori, HDR10+, 120Hz, 950 nits max.;
  • Rezolutie: 1080 x 2412 pixeli;
  • 8 sau 12 GB de memorie RAM;
  • Memorie interna de 128, 512 GB sau 1TB;
  • CPU: Octa-core (2×2.6 GHz Cortex-A78 & 6×2.0 GHz Cortex-A55)
  • GPU: Mali-G68 MC4;
  • OS: Android 13, Realme UI 4.0;
  • Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band;
  • Bluetooth 5.2 + NFC;
  • Acumulator Li-Po cu capacitate de 5000 mAh;
  • Charging 100W;
  • Greutate: 183 sau 189 de grame;
  • Dimensiuni: 161.6 x 73.9 x 8.2 mm sau 8.7 mm.

 

 

Impresii 

 

 

Design-ul este unul specific Realme, cu capacul de pe spate care iese mereu in evidenta de la un model la altul. La acest model camera este in forma de cerc pe care sunt dispuse camerele si blitz-ul. Constructia este una calitativa, insa ecranul Edge este cel mai predispus la accidentari de tipul zgarieturilor sau crapaturilor, insa husa inclusa in pachet reuseste sa acopere destul de bine unghiurile „vulnerabile”.

 

 

 

Ecranul AMOLED este inca un factor care a ajutat mult in experienta cu acesta. Are 950 de niti de luminozitate maxima, cu o rata de refresh de 120 Hz si poate reproduce pana la un miliard de culori. De obicei, problema telefoanelor cu AMOLED sunt culorile care pe ecranul lor se vad superb, dar pe un IPS de laptop/desktop nu arata la fel de bine. Insa aceasta problema poate fi remediata uneori daca fotografiati in format RAW, in modul Pro, desigur, si editarea ulterioara a pozelor asa cum va place. In lumina puternica si-a facut treaba, am putut sa vad cu usurinta sa schimb setarile, cu luminozitatea data la maximum.

 

 

Experienta de fotografiere 

 

 

Desi este un telefon care se incadreaza ca buget undeva la mijloc si, nefiind nici de nisa cu un senzor foarte mare, nu este de dat la o parte nici chiar cand vine vorba despre o vacanta in care amintirile care raman in urma si mai ales in galeria foto sunt cele mai importante. Acestea pot fi imprimate ulterior din format digital, de aceea senzorul, camerele si un pic de cunostinte cand vine vorba de un minimum de setari ale camerei sunt graitoare.

 

 

Realme 11 Pro+ 5G  este inzestrat cu modul PRO care va v-a permite sa umblati la setarile camerei atunci cand cea automata nu va satisface. Eu l-am exploatat la maximum in aceasta calatorie deoarece mi-am dorit ca fotografiile mele sa poata fi editate ulterior si postate pe social media. Desigur, nu as fi putut face acest lucru daca nu ar fi fost si optiunea de fotografiat in format RAW.

 

In al doilea rand, am folosit acest mod pentru a-mi putea regla expunerea, soarele fiind neobisnuit de prezent in Londra in aceasta perioada. A fost mult soare, iar daca il lasam pe setarile automate multe dintre fotografii ar fi iesit supraexpuse.

 

 

 

Cu acest telefon am putut fotografia peisajele superbe ale Irlandei, arhitectura aparte din capitala Angliei, dar telefoanele mobile se dovedesc a fi excelente in fotografia de strada, acestea fiind compacte si deloc intimidante pentru subiecti ( versus o camera mare ). Unghiul de cuprindere de pe camera ultra-wide a fost atat cat am avut nevoie, adica cat sa nu distorsioneze prea mult. Culorile sunt placute, nu exagerat de saturate, detaliile au fost acolo, chiar si atunci cand erau nori pe cer. Per total, rezultatele au fost multumitoare.

 

 

Si camera de selfie de 32 MPx, f/2.5 este una pe care o puteti utiliza cu incredere, redand detalii destul de clare, iar culorile  sunt cat de cat naturale.

 

 

Va pot atentiona doar cu privire la un singur aspect, si atunci cand fotografiati cu zoom x4. Detaliile nu mai sunt atat de numeroase si nici claritatea nu mai este atat de mare. Asta se intampla datorita senzorului de dimensiuni mai mici fata de camera principala. Totusi daca sunteti atenti la lumina si conditii de fotografiere, rezultatele pot fi bune.

 

Galerie foto

 

 

 

Potentialul cadrelor este mare, iar daca ai noroc de soare acestea se pot imbunatati exponential. Realme Pro 11+ poate fi un telefon de fotografie peste medie.

 

 

Concluzie

 

 

Am ales ca si companion in vacanta pe Realme 11 Pro+ 5G, dar nu intamplator, ci pentru ca, mai avandu-l la testare stiam ca nu va dezamagi. In continuare imi sustin parerea cum ca multi dintre producatorii de telefoane ar trebui sa se concentreze mai multe pe aspecte precum senzorul mai mare si megapixelii mai putini.

 

 

Culorile obtinute sunt destul de naturale, fisierele arata pe calculator bine cand vine vorba de detalii si calitate. Se pot obtine print-uri de dimensiuni rezonabile pana la format A4. Sistemul de operare Android are acum la dispozitie o multime de aplicatii de post-procesare a fisierelor foto si video pentru a scoate si mai multe din rezultatele brute oferite de Realme 11 Pro+.  Daca sunteti interesati de programe de editare, puteti sa apelati cu incredere la: Snapseed – Lightroom Mobile – Photoshop Express.

 

 

Este un telefon bun si capabil pe care il recomand chiar si cand vine vorba de mers cu el in concedii de catre persoanele care nu au pretentii de aparat mare si greu. Realme 11 Pro+ 5G este un telefon care ofera ce promite pentru un pret mediu cuprins intre 1800 si 2400 de lei. Atentie mare si la promotiile din aceasta perioada, pentru ca urmeaza si Black Friday curand!

 

 

 

Modelul Realme 11 Pro+ in toate variantele sale poate fi achizitionat la eMAG ( vezi oferta )CEL.ro ( vezi oferta  ) si evoMAG ( vezi oferta  ).  Toate link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar prin achizitia lor ajutati functionarea blogului.

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).

BANNER

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut