Share

Conferinta matchFRAME 2018 a avut la Oradea si s-a terminat acum o saptamana. Am participat ca invitat special al echipei WestBuy si m-am intalnit acolo cu Alin Popescu ( ambasador Sony in Romania ). matchFRAME este prima mea experienta la o conferinta de videografi. Au fost trei zile intense, pline cu informatii utile si foarte mult echipament.

 

Conferinta a fost organizata de Amazing Visuals si Naked Pixel, alaturi de sponsorii care au adus foarte mult echipament, pentru a fi testat de catre participanti. WestBuy, O-Video, Dronshop.ro, F64 , Panasonic , Canon , ZEISS, Letus, Manfrotto sunt doar cativa din sponsori acestui eveniment. Ei au facut posibila organizarea evenimentului, acestia au oferit participantilor ocazia sa testeze echipament si au oferit preturi speciale.

 

Program matchFRAME 2018 2

Acesta a fost programul intens de la matchFRAME.

 

Am avut ocazia sa ii cunoastem si sa invatam de la Philip Bloom, Studinger András, Stuart McBratney, Nick Driftwood, Dominik Deras si Alexandru Ciocan.

 

  • Philip Bloom  –  Cineast Britanic cu renume mondial care, în ultimii 10 ani din cariera sa de 27 de ani, s-a specializat în crearea unor imagini cinematografice incredibile, indiferent de camera folosită. Philip este foarte cunoscut în industrie pentru prezența sa atât în fața camerei cât și în spatele acesteia.  A lucrat pentru toate posturile principale de difuzare media  din UK, cum ar fi BBC, ITV, C4 și Sky, precum și pentru numeroase companii de producție independente și mulți alții din întreaga lume inclusiv CNN, CBS, Discovery, FOX și NBC.

 

  • Studinger András – A fost primul care a aderat  la tabăra maghiară a cinematografiei de nunți care a continuat să cucerească piața internatională. Lucrările sale sunt caracterizate prin culori specifice, compoziție interesantă și diversitate continuă a stilului post producție. Puritatea viziunii sale tehnice și ideile sale inedite produc o muncă relevantă an după an.

     

  • Stuart McBratney – A sa început să facă filme de amatori acum 30 de ani și lucrează ca profesionist, în calitate de regizor, de 14 ani. A făcut peste 500 de reclame TV având clienți precum Honda, Nike și McDonalds, numeroase videoclipuri muzicale, serii de televiziune filmate în Rusia și Ukraina și două filme de lung metraj inclusiv faimosul câștigător la festivale din întreaga lume intitulat „Pop-Up”. Din anul 2016 este reprezentat in Hollywood la nivel profesional  și în anul 2018 a absolvit doctoratul la  Universitatea Newcastle din Australia.

 

  • Nick Driftwood (AKA the GH2 Driftwood hack) –  Detine Driftwood Productions in Brighton, UK si Panasonic Lumix Ambassador. In acest moment produce scurte filmulete, pentru un film de lung metraj intitulat Driftwood. Driftwood Productions sunt responsabili in Marea Britanie cu productia de evenimente live ( teatru, muzica si evenimente artistice ). Nick este un videograf, director si actor priceput.

 

  • Alexandru Ciocan ( Senior Colorist la O-video ) – In ultimii 20 de ani am avut plăcerea de a lucra ca și colorist in postproducție în România, America, Rusia, Bulgaria, Israel  și Grecia. Când am inceput sa lucrez ca și colorist  m-am concentrat în special pe proiecte comerciale pentru televiziuni si cinema. Am lucrat pe filme de lung metraj la fel ca și documentare, seriale TV, scurt metraje și  Videoclipuri muzicale.

 

  • Dominik Deras – Timp de 6 ani am lucrat ca și fotograf și editor dar din totdeauna mi-am dorit să fiu implicat în creația filmelor cinematografice. În mintea mea a rămas mereu dorința de a aprofunda procesul de creație a filmelor de acțiune. De la fotografie, prin editarea foto către conceperea propriilor mele filme am ajuns suficient de implicat ca să descopăr colorizarea. Mi-am început călătora de colorist învățând la Nucoda Film Master de la Platige Image pe durata verii. Ulterior, în alt loc, am aflat despre Davinci Resolve. Am lucrat ca și asistent DI și după o vreme am devenit Colorist Senior la Badi Badi Postproduction House în Polonia. După 5 ani ca și ”Senior” am devenit freelancer. În această etapă sunt acum.

 

7 Martie

 

  • Momentul Sony a inceput cu o mica prezentare a echipamentului prezent pentru testare. Noua camera video Sony CineAlta Venice a fost „vedeta”standului celor de la O-Video. Sony Venice este o camera cu senzor Full-Frame interschimbabil capabila sa filmeze la rezolutie 6K. Obiectivele cu montura PL sau Sony E pot fi atasate. S-a vorbit putin si despre camerele RED cu un reprezentant oficial.

 

DSC_2304 DSC_2302 DSC_2301 DSC_2297 DSC_2308

 

  • Nick Driftwood s-a prezentat si a vorbit despre filmarea HDR si ce productii a realizat in acest fel. HDR  este deja pe piata videografiei consumer si avantajele aduse micilor productii sunt substantiale. Panasonic GH5 si GH5S exceleaza a acest aspect destul de bine. La final Nick a raspuns intrebarilor din sala.

 

DSC_2137 DSC_2155_1DSC_2094

 

  • Stuart McBratney s-a prezentat si ne-a aratat ce face si a povestit putin despre cum a realizat o productie video cu un „microbuget”. A prezentat conceptul si personal m-a uimit prin eficienta filmarilor, pentru un impact maxim la audienta si impact minim in buget.

 

  • Philip Bloom a venit cu o prezentare interactiva si a incurajat publicul sa vorbeasca si sa puna cat mai multe intrebari. Philip a vorbit despre echipament si evolutia acstuia, acesta a fost un moment scurt in comparatie cu discutiile despre lumina, importanta unei povesti si a ideilor care pun baza realizarii unui material cu impact.

 

DSC_2103 DSC_2101

 

 

8 Martie

 

  • Momentul Panasonic a reprezentat o scurta prezentare alaturi de Nick Driftwood si Panasonic GH5 si GH5S. Au folost explicate cele mai bune setari pentru a filma cat mai bine cu aceste aparate. Am primit si raspunsuri la intrebarile din sala. Momentul BlackMagic a fost oferit de WestBuy si au fost prezentate cateva camere alaturi de consola de color grading DaVinci Resolve Micro Panel.

DSC_2123DSC_2150 DSC_2152 DSC_2163

  • Studinger András a tinut o scurta prezentare despre videografia de nunta si ce face el in piata din Budapesta. A fost o prezentare a unui mod de lucru simplu si curat. El preda maxim 20 de minute de material video la un eveniment.

 

  • Dominik Deras a prezentat consola DaVinci Resolve Micro Panel si ne-a aratat cateva moduri de lucru cu software-ul DaVinci Resolve 14. Programul este dedicat videografilor care vor sa faca color grading avansat, pentru toate materialele video. Resolve 14 pare un program interesant pe care sper sa il testez si sa ma invat sa il folosesc.

 

DSC_2165 DSC_2168

 

 

9 Martie

 

 

DSC_2219 DSC_2221 DSC_2223

 

  • Dupa pranz a urmat o demonstratie sustinuta de magazinul Dronshop.ro. Acestia au avut prezente aproape toata gama de drone DJI, participanti au putut vedea si testa DJI Mavic Air ( review ), DJI Phantom 4 Pro, Inspire 2, Matrice 200 si Matrice 600. Am putut sa vad cum se comporta noul Inspire 2 alaturi de Matrice 200 si Matrice 600 Pro simultan. Printre cele mai faine momente oferite de sponsori conferintei.

 

 

 

  • Un workshop interesant a fost si cel al lui Alexandru Ciocan, acesta ne-a impartasit din experienta lui de colorizare in DaVinci Reslve 14. Un mini workshop mai accesibil pentru mine ca incepator. Am putut vedea in timp real cum se colorizeaza materiale filmate cu cateva ore mai devreme afara. Colorizarea in sine dureaza foarte putin, dar pregatirea si gasirea echilibrului dureaza cel mai mult.

 

DSC_2053 DSC_2054 DSC_2057 DSC_2058 DSC_2269 DSC_2192 DSC_2197 DSC_2200 DSC_2213 DSC_2162 DSC_2235 DSC_2225 DSC_2237 DSC_2257 DSC_2258

 

  • Stuart McBratney a incheiat matchFRAME 2018 cu o prezentare de reclame realizate la inceputurile carierei de videograf/editor/producator. O parte din portofoliul lui poate fi vazut AICI. Ambele prezentari facute de el mi-au placut enorm si ma bucur ca am avut ocazia sa il cunosc.

 

 

Galerie Foto

 

 

DSC_2060 DSC_2061 DSC_2062 DSC_2065 DSC_2066 DSC_2074 DSC_2077_1 DSC_2080 DSC_2081 DSC_2083 DSC_2088 DSC_2089     DSC_2129 DSC_2134  DSC_2139 DSC_2146 DSC_2149                  DSC_2241   DSC_2261 DSC_2267 DSC_2273    DSC_2306DSC_2251

 

 

 

matchFRAME 2018 a fost fost o experienta placuta, organizarea conferintei a fost facuta de catre Amasing Visuals, Naked Pixel si un Wedding Planner care a avut grija de noi. Felicitari echipei matchFRAME pentru organizare, mi-a placut enorm, revin cu placere in 2019.

 

 

Ne vedem la matchFRAME 2019 ?

 

 

BANNER

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut