Share

Astazi s-a lansat noul smartphone Realme 10 pe piata din Romania, iar la noi a venit cu putin timp inainte pentru a-l testa. Am avut pe mana si generatia anterioara a acestuia, Realme 9 5G (vezi review), deci vom putea vedea evolutia. Design-ul este acelasi, adica o vopsea cu detalii glossy, care atrage atentia.

 

 

Spre deosebire de modelul anterior, Realme 10 vine cu o camera duala de 50 MPx, f/1.8 si o camera de 2 MPx, f/2.4, dar, desi are mai putine camere, acestea promit o calitate imbunatatita, plus alte caracteristici in plus care vor usura experienta utilizatorului.

 

 

Modelul Realme 10 de fata vine cu o memorie RAM de 8GB , procesor Mali-G57 MC2, iar memoria interna de 128 GB. Mai exista si variante de 64GB cu 4GB RAM, 128GB cu 4GB RAM, 128GB cu 6GB RAM, 256GB 8GB RAM. Acesta are si un Jack 3.5 mm, dar si slot pentru microSD. Mai multe despre acest model gasiti si in specificatiile de mai jos.

 

 

 

Specificatii cheie Realme 10

 

  • Constructie din plastic cu sticla Gorilla Glass 5;
  • Camera principala: Senzor 50 MPx, f/1.8, 27mm (wide), 1/2.76″, PDAF;
  • Camera secundara de 2 MP, f/2.4;
  • Camera selfie are un senzor de 16 MPx, f/2.5, 25 mm (wide);
  • Inregistrare video: 1080p la 30 fps;
  • Ecran Super AMOLED de 6.4 inch ( 1080 x 2400 pixels ) cu 1000 niti maximum;
  • 4 sau 8 GB de memorie RAM;
  • Memorie interna de 128 GB;
  • CPU: Octa-core (2×2.2 GHz Cortex-A76 & 6×2.0 GHz Cortex-A55);
  • GPU: Mali-G57 MC2;
  • OS: Android 12, Realme UI 3.0;
  • Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band;
  • Bluetooth 5.3;
  • NFC;
  • Acumulator Li-Po cu capacitate de 5000 mAh;
  • Fast Charging 33W;
  • Greutate: 178 de grame;
  • Dimensiuni: 159.9 x 73.3 x 8 mm.

 

Inspectie vizuala

 

Cutia in care a venit Realme 10. Pe spate sunt prezentate cateva specificatii.

In cutie gasim manuale, acesta vine si cu husa si un pin pentru scoaterea sim-ului.

Realme 10 vine cu incarcator si un cablu de alimentare USB-C.

Cam asa arata display-ul telefonului.

Spatele isi schimba culoarea in functie de cum cade lumina pe acesta.

Camera de 50 MPx, cat si cea de 2 MPx.

Bump-ul camerelor este destul de proeminent.

Camera de selfie de 16 MPx.

Pe laterala dreapta se regasesc butoanele de on/off si volum.

Pe laterala stanga se regaseste slotul pentru SIM, cat si pentru micro-SD.

Conectivitatea inferioara a lui Realme 10 este formata din USB-C si jack 3.5 mm.

Telefonul este unul cu un profil subtire, cu margini rotunjite.

Husa cu care a venit Realme 10 este una care reuseste sa protejeze camera bump-ul proeminent, dar si marginile.

Dimensiunile acestuia sunt potrivite mai mult pentru cei care au maini medii spre mari.

Realme 10 in toata splendoarea lui in fata soarelui.

 

 

Primele impresii

 

  • Constructia este asemanatoare cu a celorlalte, rama si spatele din plastic, iar display-ul este protejat de Gorilla Glass 5, care il va feri de zgarieturi. Iar la capitolul protectie este de mentionat si husa din silicon cu care a venit la pachet,  prin care se vede atentia la detalii, oferind mai multa atentie camerelor care sunt destul de iesite din relief, in acelasi timp „imbratisand” colturile telefonului in cazul in care telefonul intra in contact cu solul.

 

 

  • Ecranul este luminos, cu culori vii, care face fata si in conditiile de iluminare puternica, cum ar fi in plin soare, iar asta este datorita ecranului AMOLED, cu un refresh rate de 90 Hz. In intuneric, ecranul trebuie dat la minimum, lumina puternica fiind chiar deranjanta.

 

 

  • La capitolul difuzor ar mai fi fost loc de imbunatatiri. Vocile se aud tare si clar, insa cand vine vorba de muzica, sunetul este unul infundat. Iar ca la multe telefoane de buget, volumul dat 100% este unul deranjant, inaltele fiind prea ascutite.

 

  • Autonomia este una multumitoare deocamdata, fiind un telefon nou, dar ramane de vazut cum se va descurca dupa mai multa uzura. Ca si la predecesorul sau, Realme 10 vine cu un acumulator de 5000 mAh, ceea ce este o surpriza placuta, avand in vedere pretul acestor smartphone-uri. Bateria a rezistat cam 2 zile cu uz relativ intens pe partea de fotografiere, dar si multimedia ( Youtube / Streaming Video ). Probabil ca daca mai adaugam si cateva ore pe zi petrecute pe social media, vom ajunge sa descarcam bateria intr-o singura zi.

 

 

Experienta de fotografiere

 

 

Pe partea de camere, acest telefon vine cu functii ceva mai numeroase fata de generatia anterioara, adica Realme 9 5G. Pe camera principala avem cateva optiuni care sunt menite sa ne ajute. In conditii de iluminare redusa avem modul Night care face poze decente, dar din software/AI imaginile ies putin cam prea clare ( procesare exagerata ).

 

Apoi mai exista si modul Street (unde putem folosi camera wide de 24 mm). AI-ul este prezent si putem sa il activam sau nu, dar mari diferente nu vor fi. Pe modul Tele, camera se descurca binisor, surprinzand detalii la o distanta relativ mica, nu chiar ca la macro, dar multumitor.

 

 

Exista si modul PRO de unde se pot face setari manuale, iar pe langa ISO, white-balance, am fost surprins placut sa descopar ca exista o histograma pe care o poti afisa pe ecran, dar si optiunea de fotografiat in format RAW sau JPEG. Fotografierea in format RAW va permite editarea pozelor pe calculator mult mai usor.

 

Camera de selfie este de 16 MPx, iar detaliile sunt redate decent. Dispune si de retouch direct din aplicatie, dar as putea spune ca nu te poti baza prea tare pe asta, plus cateva filtre.

 

 

Modul Video pe acest telefon nu este unul pe masura camerei de fotografiat. Desi era de asteptat sa nu aiba stabilizare la acesti bani, totusi, ar fi loc de imbunatatiri pe partea de focus si claritate a imaginii, insa ramane sa vedem pe viitor daca Realme ii va oferi un update care sa remedieze problemele. In rest, este placut sa descoperi ca poti face pe el panorame, videoclipuri slow motion sau time-lapse-uri.

 

 

Galerie foto

 

Iata cateva cadre trase alaturi de noul smartphone:

 

Dupa cum se poate observa, cadrele arata peste asteptari. Camerele ofera claritate peste medie in lumina de zi. Placut surprins de culori.

 

Concluzie

 

Realme 10 nu a venit cu foarte multe upgrade-uri semnificative fata de modelul anterior, dar ramane un telefon accesibil ca pret si practic pentru fotografierea de zi cu zi si utilizarea zilnica. Camera decenta, autonomia, ecranul luminos si constructia nu va vor dezamagi atata timp cat nu veniti cu asteptari prea mari.

 

 

Pentru un fotograf care isi doreste sa surprinda momentele cheie fix atunci cand se intampla, camera declanseaza cam incet, dar sa nu uitam, totusi, din ce categorie de pret face parte. Insa pentru copii, parinti sau bunici care isi doresc performante medii, acest telefon reprezinta o alegere echilibrata.

Telefoanele vor fi disponibile incepand de astazi in Romania. Toate variantele pot fi achizitionate de la la eMAG ( vezioferta )CEL.ro ( vezi oferta  ) si evoMAG ( vezi oferta  )Toate link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar prin achizitia lor ajutati functionarea blogului.
Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).

 

 

 

Preturile recomandate:

 

  • realme 10 – 8RAM/128GB stocare – 1299 lei
  • realme 10 – 8RAM/ 256GB stocare – 1399 lei

 

 

BANNER

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut