,

Review Lytro Light Field

Share

Tocmai ce am avut in teste, cateva zile micuta camera Lytro Light Field. Firma Lytro a anuntat in Octombrie 2011 lansarea unui nou concept de camera foto care captureaza raze in loc de pixeli, mai exact capteaza informatii despre traiectoria luminii, ulterior aceasta informatie poate fi transformata in mai multe serii fotografii cu diferite puncte de focus.

 

1.Specificatii cheie

 

 

  • Rezolutie: 11 megaraze (11 milioane de raze)
  • Senzor Light Field 4.6 x 4.6mm
  • Diafragma constanta f/2.0
  • Zoom optic: 8x
  • Distanta focala 43–344mm (in format 35mm)
  • Ecran LCD tactil 1.52 inch
  • ISO: ISO 80-3200
  • Viteza obturator  8 – 1/250 sec
  • Format fisiere ( .lfp (Light field picture file – .jpeg – GIF )

20120318A1_NewLytroCamera_Today

 

2. Unboxing

 

 

Dupa cum se poate vedea, in cutie se gasesc:

  • Lytro Light Field ( in acest caz varianta graphite cu 8gb memorie interna )
  • Cablu de date microUSB
  • Microfibra pentru curatarea lentilei
  • Certificat de conformitate
  • Manuale de utilizare si ghid de utilizare
  • O mica curelusa pentru incheietura
  • Capac obiectiv cu atasare magnetica

Bun ar fi fost si un dock de incarcare.

 

3. Constructie/Aspect/Ergonomie

 


In contructia lui predomina aluminiul anodizat cat si cauciucul texturat si el in zona „grip-ului”, este imbinat corect si nu avem parte de jocuri neplacute ale carcasei. Nu sunt foarte multe de spus despre constructie avand in vedere simplitatea formei carcasei. Ca si aspect aparatul se simte relativ placut in mana dar nu si ergonomic datorita formei sale deloc placute la prima vedere. Va lasam sa admirati micutul aparat in cateva fotografii.

 

Lytro 2

Vedere laterala a intregului aparat

Lytro 1

Vedere frontala a obiectivului cu 8x zoom optic integrat

Lytro 3

Micutul lcd tactil se descurca foarte bine

Lytro 4

Butonul power alaturi de conexiunea micro usb si urechiusa pentru curelusa de incheietura

Lytro 5

Butonul de declansare si sliderul touch pentru activarea zoom-ului

Lytro 10Micutul aparat alaturi de capacul pentru obiectiv cu atasare magnetica

Dupa cum spuneam si mai sus ergonomia pe termen lung este afectata de forma carcasei dar pentru utilizari in reprize scurte nu va deranja absolut deloc forma acestuia. Greutatea si dimensiunile lui sunt foarte decente totusi nu este suficient de compact pentru a fi strecurat in buzunarul de la blugi.

4. Meniuri si Utilizare

 

 

In utilizare acest mic concept surprinde prin simplitatea meniurilor cat si prin viteza de operare,naviagarea prin putinele meniuri se face usor si intuitiv a se vedea in video-ul de mai sus. Zoom-ul de face cu usurinta cu ajutorul unui slider tactil  este foarte fin si fluid. Butonul de declansare este foarte sensibil si declansarea se face cu foarte putin lag.

Focalizarea se face cu ajutorul micutului touchscreen si functioneaza foarte rapid, acuratetea focusului este relativ redusa. Pentru noi, utilizarea acestei camere este pur experimentala avand in vedere ca rezolutia finala este de 1080 x 1080 pixeli. Este ideala pentru adepti tehnologiilor de fotografiere noi, aceasta camera este un exemplu foarte bun de fotografiere alternativa.

Software-ul de vizualizare al fotografiilor Lytro Desktop face posibila refocalizarea fotografiilor, aceasta refocalizare se face foarte usor dar efectul nu este chiar cel asteptat deoarece rezolutia este foarte mica.

 

 

5. Galerie foto

 

 

  • Aveti aici acces la un simulator unde puteti experimenta conceptul fotografiilor refocalizare dupa declansare de unde puteti alege destule genuri de fotografie.

Am realizat si cateva fotografii cu aparatul dupa care am importat in software-ul specializat si am dat export unor fotografi identice, iata ce a iesit:

Focus 1

Punctul de focalizare este setat intre R si O

Focus 2

Punctul de focalizare este pus pe degetul celui mai apropiat colt al capacelului

2focus 1

Punctul de focalizare este concentrat pe lcd aparatului

2focus 2

Punctul de focalizare se afla pe cutia din fundalul aparatului.

Cam asa se poate schimba punctul de focus dupa ce faci fotografia cu ajutorul aparatului, pentru viitor cel putin suna foarte interesanta aceasta functie. Lytro a anuntat de curand si fratele mai mare Lytro Illum Light Field care este disponibil la aici la un pret de 6999 lei.

6. Concluzie

 

 

Dupa ce am testat aparatul putem spune ca este un pas tehnologic inainte spre posibilia modalitate de fotografierein viitor, fiind prima versiune vine cu numeroase neajunsuri pe care speram ca varianta viitoare le va corecta. Este de laudat ca Lytro aduce aceasta tehnologie consumatorilor la un pret decent si le permite sa realizeze lucruri creative cu ajutorul ei, asteptam in continuare cu nerabdare produsele lor.

Pro

+ Dimensiuni compacte

+ Operare rapida

+ Un concept interesant

+ Zoom optic

+ Placut in utilizare

+ Pretul

+ Autonomia

 

Contra

– Rezolutie mica

– Lcd cu rezolutie mica si unghiuri de fizualizare foarte inguste

– Incomod pentru utilizarea indelungata

 

 

Dorim sa multumim magazinului F64 pentru imprumutul acestui aparat, speram sa va placa primul nostru review. Asteptam sugestii si pareri la sectiunea de comentarii.

Lumina buna si La multi ani

Mai multe din

,

BANNER

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut