Dupa ce am testat imprimantele Epson L810 (review) si L1800 (review) cu sistem de cerneala CISS, cei de la Epson Romania au fost suficient de amabili sa imi trimita noua imprimanta Fine Art Epson SC-P600. Este o imprimanta ce vine echipata cu un sistem de noua cartuse, ce sunt capabile sa redea culorile asa cum o imprimanta foto de birou Epson nu a mai facut-o pana acum. Patru din cele noua cartuse sunt dedicate exclusiv pentru culoarea negru (Matte Black, Photo Black, Light Light Black, Light Black).
Din cele noua cartuse, patru sunt dedicate pentru reproducerea negrului si a nuntelor de gri, lucru ce ne indica faptul ca Epson SC-P600 este excelenta pentru imprimarea fotografiilor alb/negru. Aceasta poate imprima in format A3+, fiind compatibila cu rola de hartie cu dimensiuni de 33 cm latime si o lungime maxima de 6,1 metri. Posibilitatile de imprimare sunt nenumarate pentru impatimitii printului de calitate in propria casa.
Specificatii cheie SC-P600:
- Metoda de imprimare: Epson Micro Piezo print head;
- Duze: 8 x 180 duze;
- Marime minima a picaturilor: 2 pl;
- Tehnologie cerneala: Ultrachrome HD;
- Rezolutie imprimare: 5.760 x 1.440 DPI;
- Sistem de imprimare cu 9 cartuse: Vivid Light Magenta, Vivid Magenta, Yellow, Light Cyan, Cyan, Matte Black, Photo Black, Light Light Black, Light Black;
- Cartuse de cerneala cu capacitate de 25,9 ml;
- Formate hartie: A3+, A3, A4, A5, 9 x 13 cm, 10 x 15 cm, 13 x 18 cm, 13 x 20 cm, 20 x 25 cm, 100 x 148 mm, rola 33 cm x 601 cm;
- Imprimare CD/DVD;
- Grosime a hartiei: 0,08 mm – 1,3 mm;
- Conectivitate Wi-Fi;
- Ecran tactil color de 2,7 inci;
- Interfata: USB 2.0, 100Base-T Ethernet, 802.11n Wi-Fi;
- Zgomot imprimare: 48,2 dB;
- Consum: 20 W la imprimare;
- Dimensiuni: 616 x 369 x 228 mm;
- Greutate: 15 kg.
Inspectie Vizuala:
Imprimanta vine dotata cu doua tavi generoase, ce ofera suport sigur colilor de hartie;
Design-ul este unul simplu si elegant;
Aceasta imprimanta vine cu un sistem de noua culori, dintre care patru sunt destinate printului monocrom;
Aceasta imprimanta poate imprima direct de pe rola de hartie cu latime de 33 cm si lungime maxima de 600 cm;
Panoul de control vine cu un LCD tactil, alaturi de posibilitatea de ridicare pentru o vizibilitate mai buna;
Iata si cele noua cartuse cu cerneluri UltraChrome;
Patru dintre acestea sunt dedicate imaginilor alb-negru;
Meniu
Navigarea prin meniu se face usor si intuitiv, datorita meniului simplu cu iconite generoase. Meniul ofera posibilitatea de a spune imprimantei cu cel fel de hartie este alimentata si tot de aici accesam setarile wireless.
Meniul principal.
Marimea hartiei se poate selecta rapid;
Formatul minim de print este de 10 x 15 cm, iar cel maxim este de A3+;
La tab-ul de intretinere al imprimantei, gasim cele mai uzuale instrumente, ce ne ajuta sa reglam imprimanta pentru un print perfect;
Aceste optiuni se realizeaza automat, dar foarte lent fata de imprimantele din seria L1800 (review) sau L810 (review).
Experienta de print
Dupa 3 saptamani de utilizare este extraordinara, nici nu poate fi comparata cu imprimantele din seria L. Timpii de imprimare sunt mari, dar calitatea de print pe care o furnizeaza face ca timpul scurs in procesul de imprimare sa nu conteze. Trebuie sa avem in vedere ca este o imprimanta ce livreaza calitate, iar viteza este lasata pe locul doi. Am avut la indemana 4 kit-uri de hartie Epson Signature Worthy compus din 6 tipuri de hartie, pentru o experienta completa a procesului de imprimare.
Am ramas impresionat de profunzimea nivelului de negru redat in fotografii, iar granulatia din imaginile cu sensibilitate ISO mare, arata superb pe hartie. Pe hartie o imagine face intr-adevar cat o mie de cuvinte, mai ales cand avem un portret foarte fain realizat cu o granulatie specifica. Epson SC-P600 este o imprimanta excelenta, care livreaza o calitate de print foarte buna datorita cernelurilor Ultra Chrome HD. Fotografiile imprimate pot fi inramate si nimeni nu va stii ca ele au fost realizate acasa.
Imprimanta se instaleaza usor, iar dupa cateva teste de rutina pentru duze si alinierea capului de citire, suntem gata de imprimare. Spre deosebire de seria CISS, Epson SC-P600 nu se infunda asa usor in timpul transportului prin curier spre exemplu. Cu seria L810,L850 au durat zile intregi procedurile de curatare. Meniurile sunt foarte usor de navigat datorita iconitelor cu dimensiuni generoase si ecranului tactil articulat cu care vine dotata imprimanta.
Galerie Foto
Toate fotografiile realizate pe hartia speciala Epson urmeaza sa le inramez.
Sunt extrem de multumit de calitatea de imprimare.
Concluzie
Epson SC-P600 este o imprimanta excelenta cand vine vorba de calitatea fotografiilor imprimate. Folosind pachetul de hartie Epson Signature Worthy, obtinem printuri gata pentru inramare. Usurinta de instalare reprezinta un alt avantaj, iar imprimarea se face usor ajutorul aplicatiei Epson Easy Photo Print, ce ofera si optiuni suplimentare de corectie pentru imaginile ce urmeaza a fi imprimate. Recomand pregatirea imaginilor pentru imprimare pe un calculator cu monitor IPS calibrat cu X-Rite i1 Pro ( review ).
Un set de cartuse costa aproximativ 1385 lei, iar hartia foto de calitate A3+ la pachet de 25 de coli costa aproximativ 420 lei pentru Epson Traditional Matte Photo, cu o greutate de 330 g/m2 si ajunge la 475 lei pentru Epson Hot Press Natural. Cu un set de cartuse se estimeaza o imprimare a aproximativ 120 coli A3+, in functie de acoperire, iar luand in calcul costul imprimantei plus hartia , ajungem la un cost de print de aproximativ 40-45 lei per coala A3+ imprimata. Toata gama de hartie A3+ disponibila pentru aceasta imprimanta este disponibila AICI. La toate aceste costuri se mai adauga pretul de 3200 lei, fiind la promotie in acest moment. Reducere 15%, ea fiind disponibila pentru achizitie de la F64.
PRO
- Calitatea de print;
- Meniu usor de navigat;
- Touchscreen articulat;
- Conexiune Wi-fi;
- Usor de instalat;
- Raport calitate/pret.
Contra
- Voluminoasa;
- Costul printurilor este ridicat.