,

Review camere foto Huawei P20 Pro – Smartphone promitator, dar nu perfect

Share

Huawei P20 Pro a sosit pentru a fi testat cu ajutorul programului Orange SmartPhone Tester. Telefonul vine dotat cu trei camere foto in partea din spate si una frontala. Camera principala are o rezolutie ajustabila intre 10 si 40 de megapixeli, iar senzorul este de 1/1.7 inch. Camera monochrom de 20 megapixeli si cea de portret cu rezolutie de 8 megapixeli ( zoom optic 3 x fata de cuprinderea standard ) au senzori de dimensiuni standard si functioneza independent de camera principala.

 

Pe partea de software cei de la Huawei au introdus Master AI, acesta este un sistem inteligent de recunoastere al scenelor si ajusteaza automat parametri si redarea culorilor pentru acestea, inainte de declansare. Ecranul OLED de 6.1 inch ofera o experienta fotografica vibranta utilizatorului, dar va denatura adevarata infatisare a fotografiilor in comparatie cu vizualizarea pe un monitor calibrat.

 

 

Specificatii cheie camere:

 

  • Trei camere principale;
  • Camera de 40 de megapixeli cu senzor de 1/1.7 inch, stabilizare optica de imagine si diafragma F1.8;
  • Camera monochrom de 20 megapixeli si diafragma F1.6;
  • Camera principala telefono de 8 megapixeli si diafragma de F2.4;
  • Camera din fata pentru selfie, are o rezolutie de 24 de megapixeli;
  • Autofocusul se face cu ajutorul detectiei de faza, iar asistarea se face cu ajutorul unui laser;
  • Optica din fata senzorilor este realizata in colaborare cu Leica;
  • Recunoasterea scenelor de fotografiere se face cu ajutorul tehnologiei AI;
  • Inregistrare video super-slow motion la 960 fps;
  • Ecran OLED de 6.1 inch;
  • 6 GB de memorie RAM;
  • CPU: Octa-core (4×2.4 GHz Cortex-A73 & 4×1.8 GHz Cortex-A53);
  • GPU: Mali-G72 MP12;
  • Acumulator de 4000 mAh;
  • Certificare IP67.

 

 

Inspectie Vizuala

 

 

P20 Pro (1) P20 Pro (2)

In cutie gasim: o husa din silicon, P20 Pro, casti usb type-c, adaptor usb type-c, incarcator si manuale utilizare.

P20 Pro (3)

In notch-ul ecranului gasim un difuzor si camera frontala.

P20 Pro (4)

Jos gasim cititorul de amprenta/butonul senzitiv.

P20 Pro (5)

Mufa de incarcare/date usb type-c alaturi de un difuzor.

P20 Pro (6)

Butonul on/off si volumul.

P20 Pro (11)

Atractia vizuala principala sunt cele trei camere si blit-ul dual-tone.

Optica Leica are diafragme cuprinse intre F1.6 si F2.4, iar o focala care variaza intre 27 mm si 80 mm.

P20 Pro (7) P20 Pro (9)

Cam asa sta telefonul in mana fata/spate.

P20 Pro (10)

Spatele din sticla este glossy si este un magnet pentru zgarieturi, amprente si praf.

 

 

Cateva impresii

 

Am fotografiat cu Huawei P20 Pro aproape trei saptamani, acesta a inlocuit actualul ZenFone 4 ( review ). Am fost cu P20 Pro in Dublin pentru cateva zile si am putut sa vad de ce este capabil. Iata cateva impresii despre camerele noului Huawei P20 Pro:

 

  • Modul Master AI recunoaste scenele bine, dar efectele aplicate culorilor, nu sunt de cele mai multe ori recomandate.
  • Calitatea imaginilor este buna, mai ales pe camera principala cu senzor de 1/1.7 inch cu rezolutie setata la 10 megapixeli. Rezolutia de 40 megapixeli este impresionanta, dar rezolutia extra poate oferi print-uri mai mari, dar nu si calitate foto in plus.
  • Claritatea fotografiilor este buna, dar nu putine sunt cazurile cand telefonul anunta ca va aplica sharpness dupa realizarea fotografiei. Acest proces de aplicare altereaza uneori fotografiile.
  • Camera secundara monochrom poate realiza fotografii interesante de strada la amiaza, in soare intens si noaptea mai bine ca una color. Calitatea este multumitoare.
  • Cea mai utila camera este cea de 8 megapixeli cu zoom optic 3x. Acest zoom vine in ajutor in cele mai neasteptate situatii. Camera ajuta un pasionat de fotografie sa fie mai aproape de subiect.
  • Culorile pe ecran arata superb, dar pe un monitor BenQ SW2700 calibrat ( review ), culorile nu mai sunt atat de vibrante. Ecranul are tendinta sa supra-satureze culorile chiar si in modul standard de afisare.
  • Fisierele „RAW” din Huawei P20 Pro sunt realizate in format DNG si pot fi editate non-distructiv de Photoshop, Affiniy sau alte programe de editare. Fisierele DNG sunt flexibile si prin editarea lor se pot corecta micile greseli de expunere si finisa claritatea detaliilor si obtine o colorizare mai buna. Fotografierea in format RAW se poate realiza doar in modul Pro.
  • Modul de fotografiere Nightshot se descurca excelent si ajuta la obtinerea detaliata a fotografiilor fara a folosi un mini-trepied.
  • Inregistrarea video se face cu lag in telefon si pe 30 fps si pe 60 fps. Miscarile nu se simt fluide in vizionare pe telefon, dar in calculator totul arata asa cum ar trebui. Calitatea inregistrarilor este decenta, dar nu se compara cu noul Galaxy S9.
  • Autonomia este de ~24-48 de ore in functie de exploatare. Face fata cu brio intr-o zi plina de inregistrare foto-video.
  • Constructia este solida, dar fara husa din silicon din cutie telefonul este foarte alunecos. Spatele din sticla este cel mai mare magnet de praf, zgarieturi si ofera o reflexie apropiata de cea a unei oglinzi.

 

 

Huawei P20 Pro (2)Huawei P20 Pro (1) Huawei P20 Pro (3)Screenshot_20180512-095507 Screenshot_20180512-095513

Optiunile si parametrii ce pot fi ajustati din setarile foto/video, meniul fiind usor de navigat si inteles.

Huawei P20 Pro (7)Huawei P20 Pro (6)Huawei P20 Pro (5)

Meniul More ascunde cateva moduri de fotografiere.

 

 

 

Galerie Foto

 

In ultimele 10 zile am realizat peste 500 de cadre cu P20 Pro si iata o mica selectie:

 

dav

dav

dav

dav

Cateva fotografii alaturi de Panasonic GH5S.

cof

dav

cof

dav

dav

Alaturi de trolerul ThinkTank Advantage si Sling-ul MindShift Gear in Dublin.

oznor

mon

mon

mon

cof

sdr

cof

cof

oznor

dav

cof

cof

cof

 

dav

cof

bsh

mde

dav

Pe strazzile si pub-urile din Dublin.

cof

oznor

cof

dav

oznor

Fotografiile sunt needitate, redimensiunate si uploadate.

Cine isi doreste cateva cadre la rezolutie maxima imi poate scrie la  adresa [email protected].

 

 

Concluzie

 

Noul Huawei P20 Pro este un telefon cu trei camere principale, fiecare cu roluri diferite. Camera principala cu senzor de dimensiuni mai mari decat media telefoanelor. Camera monochrom exceleaza in conditii de lumina slaba, iar camera cu 3x zoom optic ajuta la subiecte indepartate fara a strica calitatea. Schimbarea intre camere este realizata prin swipe-uri si nu este greoaie, dar daca Huawei ar fi pus o camera wide in loc de una monochrom ar fi oferit un smartphone cu toate focalele. Telefonul ofera o calitate buna a fotografiilor, mai ales cu camera principala. Inregistrarile video arata decent, dar inregistrarea super-slow motion la 960 fps nu este atat de grozava calitativ.

 

Autonomia este in limite normale, iar sistemul Android 8.0 s-a comportat bine pana acum. Ecranul este bun spre foarte bun, iar calitatea constructiei este buna, dar nu sunt fan-ul spatelui din sticla cu mare grad de reflexie. Noul Huawei P20 Pro este disponibil in Romania la cele mai populare magazine online la un pret de ~3900 lei fara contract. P20 Pro poate fi achizitionat de la eMAGPC GarageevoMAGCEL.ro si F64.

 

 

BANNER

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut