Share

Vom avea la test pentru cateva zile noul Honor Magic5 Pro care, din specificatiile cu care vine, pare un telefon promitator.  Acesta este dotat cu un ecran OLED de 1800 niti care va fi de ajutor atunci cand va fi folosit in lumina puternica. Partea care ne intereseaza si pe care vom pune accentul este cea de camere, care, in cazul de fata vorbim despre o camera tripla, avand un design mai atipic fata de telefoanele cu care ne-am obisnuit, fiind pozitionate in forma de triunghi, toate cu o rezolutie de 50 Megapixeli.

 

 

Datorita senzorului mare de 1/1.12″, camera lui Honor Magic5 Pro poate sa faca concurenta lejera unui aparat de fotografiat compact premium, precum Sony RX 100 V ( vezi review ), mai ales cand vine vorba de calatorii, vacante cu familia si ai nevoie de o camera buna pentru a imortaliza multe dintre momente.

 

Procesorul care asigura buna functionare a acestui model este Snapdragon 8 Gen 2, care face echipa cu 512 GB memorie interna si 12 GB memorie RAM, ruland Android 13. O dotare generoasa in ceea ce priveste memoria, avand in vedere ca nu exista posibilitate de extindere. Inca un lucru care iese in evidenta este existenta lui Wi-fi 7, dar care inca nu este utilizabil. Performantele camerelor telefonului Honor Magic5 Pro le vom vedea in randurile urmatoare.

 

 

Specificatii cheie Honor Magic5 Pro

 

  • CPU: SnapDragon 8 Gen 2;
  • GPU: Adreno 740;
  • 8, 12 sau 16 GB de memorie RAM;
  • Ecran P-OLED cu 1B culori, 120Hz, HDR10+, 1800 niti;
  • Rezolutie: 1312 x 2848 pixeli;
  • Camerele principale:
  • 50 MPx, f/1.6, 23mm (wide);
  • 50 MPx, f/3.0, 90mm (periscope telephoto), 3.5x zoom optic;
  • 50 MPx, f/2.0, 13mm, 122˚ (ultrawide);
  • Camera selfie: 12 MPx, f/2.4, 100˚ (ultrawide), 1.22µm;
  • Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct;
  • Bluetooth 5.2;
  • Inregistrare video: 4K la 30fps sau 1080p la 30/60fps;
  • Memorie interna de 256 GB sau 512 GB fara posibilitate de expansiune;
  • Acumulator Li-Po cu capacitate de 5100 mAh;
  • OS: Android 13, MagicOS 7.1;
  • Incarcare Turbo Power 66W, 50W wireless, 5W reverse wired;
  • Greutate: 219 de grame;
  • Dimensiuni: 162.9 x 76.7 x 8.8 mm.

 

 

Inspectie Vizuala

 

Asa se prezinta cutia lui Honor Magic5 Pro.

Incarcatorul SuperCharge de 66W.

Si cablul de alimentare care are ca detaliu extra un insert portocaliu.

La pachet mai vine si cu o husa din silicon transparenta si un extractor de SIM.

Honor Magic5 Pro care a venit cu culoarea neagra, 12 GB memorie RAM si 512 GB memorie interna.

La baza telefonului se gasesc : sertarul de SIM, portul de incarcare USB-C si difuzorul/ microfonul.

Pe partea superioara se gaseste un alt difuzor.

Pe laterala dreapta se gasesc butoanele de volum, cat si cel de blocare/ deblocare, pe cand laterala stanga a ramas simpla.

Spatele lui Honor Magic5 Pro. Cele 3 camere sunt cele care atrag toata atentia.

O privire mai indeaproape asupra camerelor de 50 Megapixeli.

Colturile sunt frumos rotunjite.

Si camerele din fata de 12 MPx.

Telefonul cu husa atasata. Aceasta nu reuseste sa protejeze in intregime marginea curbata a ecranului si nici camera

bump-ul.

 

 

 

Primele Impresii

 

 

Constructia nu este una care sa impresioneze la prima vedere, avand rama metalica, iar la exterior atat fata, cat si spatele din sticla, ceea ce il face un telefon pe care sa se vada fiecare urma de deget si este destul de alunecos, fiind chiar riscant de folosit fara husa. Partea buna este, insa, faptul ca in sfarsit producatorii incep sa introduca si wireless charging pe noile telefoane android intr-o lume in care trebuie sa caram cabluri dupa noi pentru orice gadget. Fiind un telefon de tip Edge, asta ii adauga si mai mult la riscul de a fi spart sau zgariat din cauza curburii destul de mari a ecranului. Marginile sunt subtiri si frumos rotunjite. Husa cu care vine la pachet este un minimum necesar, avand in vedere camera bump-ul care este destul de mare.

 

 

Design-ul este unul atipic, mai ales cand ajungem la capitolul camere, care sunt asezate in centrul unul cerc destul de proeminent, ocupand peste o patrime din spatele telefonului. Este de o culoare comuna, neagra, dar cu aspect lucios si elegant. Tot pe spate sta scris un logo care nu este chiar atat de strident cum sunt camerele.

 

 

Ecranul lui Honor Magic5 Pro este unul P-OLED care poate reproduce 1 miliard de culori, o rata de refresh de 120Hz, HDR10+ si 1800 niti de luminozitate. Pe acest ecran culorile fotografiilor, mai ales a celor intr-o lumina buna, se vor vedea superb. Reproducerea negrului este cat se poate de aproape de realitate, iar culorile sunt vii si incantatoare pentru ochii privitorului. In lumina puternica face fata cu brio. Totusi, ce mai merita mentionat este faptul ca nu se vad cadrele atat de bine acasa pe laptop cu monitor IPS, ci doar pe cel cu ecran OLED.

 

Meniuri Camera

 

 

Explorarea meniurilor si multiplelor moduri de fotografiere a fost o placere. Meniul camerelor nu este unul foarte complex, ci simplu si la indemana toate functiile de care ai nevoie, iar navigatul prin ele este fluid, fara probleme, insa trebuie tinut cont de faptul ca inca este un telefon nou si este normal sa se comporte excelent. Mai tarziu nu putem sti in mod clar cum sta treaba.

 

Primul lucru care apare atunci cand deschizi camera.

Aici gasim si cateva filtre daca avem nevoie.

Asa se prezinta setarile.

Modul PRO, de unde poti modifica manual ce te intereseaza.

Aici ai optiunea de a trage in format RAW, JPG sau JPG-L ( high resolution).

La MORE gasim alte inca cateva moduri de fotografiere.

Functia Super Macro este excelenta.

Alte optiuni care pot fi explorate se gasesc in modul video.

 

Camere si experienta de fotografiere

 

 

Honor Magic5 Pro este un telefon inzestrat cu 3 camere principale de 50 MPx fiecare, care il vor face destul de versatil. Wide-ul ( 23mm), Ultrawide-ul (13mm) si cea Periscop (90mm, care are 3.5x zoom optic) sunt camerele care pot oferi nu numai unui utilizator obisnuit, ci chiar si unui fotograf cam ce focale are nevoie atunci cand nu are la indemana aparatul. E adevarat, are unele limitari, dar asta ne aminteste ca este un telefon.

 

 

Camera Periscop cu un zoom optic de 3,5x este cea cu care m-am jucat cel mai mult si de care am fost cel mai curios, surprinzand micile vietati ce ne inconjoara, texturi, dar si elemente din departare. Este o camera interesanta, claritatea este buna, iar daca mai si tragi in format RAW, iar mai apoi le editezi, are potential sa iasa ceva chiar reusit. Nici celelalte camere nu se lasa mai prejos, redand culori vii, iar Focus Lock-ul se tine destul de bine daca subiectul nu se misca prea repede ( picaturile de ploaie nu a reusit sa le tina ).

 

Camera selfie are doar 12 MPx, dar detaliile si culorile sunt prezente, iar partea buna este ca exista modul ultrawide, de care ai nevoie in unele momente, cum ar fi selfie-urile cu prietenii.

 

 

Datorita faptului ca exista si fotografiatul in modul Pro, format RAW, am putut sa fac chiar si cateva poze de produs pe care le-am editat ulterior si care au iesit excelent, singurul lucru la care trebuie sa fiti atenti este balansul de alb, care este destul de sensibil.

 

Nici filmatul nu a fost dezamagitor avand optiunea de 4K la 30/60fps sau 1080p la 30/60fps, cu o stabilizare peste asteptari. Sigur, nu va egala vreun gimbal de telefon curand, dar merita. Poti experimenta facand filmari slow motion sau in modul Movie, care este interesant.

 

 

Galerie foto

 

 

 

Se poate observa ca Honor se descurca bine la fotografia macro si la redarea detaliilor, dar mai ales a culorilor. Placut surprins de experienta de fotografiere a acestui telefon.

 

 

 

Concluzie

 

Honor Magic5 Pro poate fi cu usurinta telefonul unui fotograf care nu are / nu cara mereu camera dupa el, dar are nevoie de o solutie rapida de a fotografia cu o calitate decenta. Cele 3 camere au impresionat placut, mai ales cea Periscop si chiar daca au 50 MPx, senzorul mare isi spune cuvantul ( pe cea principala ). Este un telefon numai bun de luat peste tot si poate produce fotografii si materiale video numai bune de social media in 2023.

 

 

 

A fost o perioada de testare relativ scurta, dar pot spune ca este printre cele mai reusite camere de telefon pe care am pus mana. Se pare ca Honor reuseste sa se remarce printre telefoanele care nu se incadreaza in categoria celor de buget. Ecranul este superb, exact ca si camera. Daca ar fi sa ma plang de ceva as zice ca merita o husa mai serioasa in pachet si ecranul sa fi fost normal, nu edge. Honor Magic5 Pro are un pret mediu in Romania de ~4900 Lei. Acesta fiind disponibil pentru achizitie la  PC Garage ( vezi oferta ) – eMAG ( vezi oferta ) – evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti activitatea independenta a blogului!

 

VA ASTEPT SA VA ALATURATI SI COMUNITATII DE PE YOUTUBE ( VEZI DESPRE CE ESTE VORBA SI ABONEAZA-TE AICI 

BANNER

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut