,

Prezentare DaVinci Resolve Speed Editor – Editare video mai rapida in Resolve 17

Share

DaVinci Resolve este un program de editare video mai eficient ca Premiere care are o implementare mult mai bine pusa la punct. Spun asta pentru ca dezvoltatorii acestui software sunt si in spatele camerelor BlackMagic ( adevaratul motiv pentru existenta aplicatiei ). Pe langa camere si software cei de la BlackMagic fac si console fizice de editare pentru integrarea in acest ecosistem. La inceput acestea erau cele scumpe de gradare a culorilor, dar recent ei au intrat pe piata cu o varianta accesibila pentru editare denumita DaVinci Resolve Speed Editor. Aceasta consola este un fel de Loupedeck+ ( vezi review ). Portofoliul de console BlackMagic este mare, iar varianta Speed Editor este un pas care piata accesibila.

 

 

DaVinci Resolve Speed Editor este o consola compacta care functioneaza cu Bluetooth sau conectata cu USB-C la calculator. Pentru utilizarea fara fir aceasta consola vine cu un acumulator intern, dar in acest mod de utilizare este posibil sa intampinam un mini de lag intre apasari si miscarea din timeline. Consola vine cu 43 de butoane + o rotita de control pentru timeline. Cu aceste butoane presetate se pot face cele mai uzuale proceduri in Resolve fara a mai pune mana pe mouse si tastatura. Ca tot cochetam cu migrarea de pe Premiere la DaVinci, aceasta consola va fi de ajutor nu doar mie cat si celor dintre voi care cauta sa migreze si vor un punct de start solid. Detalii complete despre Speed Editor in randurile urmatoare.

 

 

Specificatii Cheie DaVinci Speed Editor 

 

  • 43 de butoane + o rotita de control;
  • Interfata: USB-C si Bluetooth;
  • Acumulator integrat ( capacitate necunoscuta );
  • Compatibilitate: macOSX 10.15 (Catalina) si mai nou / Windows 10 (64-Bit);
  • Functioneaza cu DaVinci Resolve 17;
  • Dimensiuni: 24.49 x 15.6 x 4.39 cm;
  • Greutate: 780 Grame.

Inspectie Vizuala

 

DaVinci Resolve Speed Editor vine intr-o cutie compacta si cu toate informatiile necesare la vedere.

Detaliile cutiei sunt foarte interesante pentru cei care au ochi pentru detalii.

In cutie alaturi de Speed Editor se mai gasesc stickere, manuale si un cablu USB-C la USB-C.

Profilul consolet este inclinat pentru o operare cat mai usoara.

Interfata USB-C se afla in spate.

La baza se gasesc doua picioare din cauciuc.

Butoanele par sa ascunda switch-uri mecanice care se dovedesc a fi foarte durabile ( din experienta mea cu tastaturile mecanice ).

Rotita are margini cauciucate si o miscare lina pentru un control exact in timeline.

Iata Speed Editor in toata splendoarea sa.

 

 

Utilizare

 

Consola Speed Editor reprezinta un mod rapid de a invata sau de a accelera existentul workflow in DaVinci Resolve. Aceasta vine cu cele 43 de butoane pe care sunt mapate pentru a face sesiunile de montaj mult mai eficiente si rapide. Roata de navigare si butoanele te scapa de mouse si tastatura aproape de tot. Posibilitatea de utilizare cu si fara fir ( Bluetooth ) ofera o flexibilitate in utilizarea cat mai usoara. Odata instalat DaVinci Resolve 17 se poate conecta consola usor prin cablu fara instalarea vreunui driver. Suportul consolei este disponibil direct in programul de editare. Am folosit pana acum Speed Editor in cateva montaje si sunt placut surprins de experienta, chiar daca aceasta este limitata doar la Resolve 17.

 

 

Constructia consolei Speed Editor este realizata din plastic la exterior, iar structura pare a fi realizata dintr-un cadru metalic. La exterior carcasa este realizata din doua bucati de plastic ( negru si argintiu mat ) prinse intre ele cu doua suruburi. Butoanele ofera un feedback solid si ma fac sa ma gandesc ca sunt switch-uri mecanice. Acestea ofera o durata de viata mare si o experienta placuta pentru cei care vor sa aibe sub degete butoane tactile. Design-ul consolei este simplu si ergonomia poate fi imbuntatita cu un pad pentru moale pentru tastaturi.

 

 

Concluzie

 

DaVinci Resolve Speed Editor este o consola interesanta si usor de folosit cu sau fara fir. Constructia este si ea solida, dar utilitatea nu este pentru toata lumea. Spun asta pentru ca este greu ca incepator sa te obisnuiesti cu ea, iar ca avansat se poate sa ti se para mult prea limitata ca optiuni. Testand si Loupedeck CT ( vezi review ), aceasta optiune pare putin mai flexibila in utilizare in mai multe programe, dar uneori mai putin optimizata. Speed Editor se adreseaza celor care vor sa aprofundeze si sa miste mai rapid in Resolve 17. Limitarea compatibilitatii cu variantele mai vechi nu ajuta pe utilizatorii care inca au licentele anterioare. Deci recomandarea mea este sa mai asteptati.

 

 

Speed Editor are un pret de ~1400 lei in Romania si este disponibila la F64 ( vezi oferta ) si WestBuy ( vezi oferta ). Pretul este destul de mare pentru ceea ce ofera, dar pentru cei investiti in ecosistemul face sens.  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul ( daca doriti ). Va multumesc!

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).

 

 

 

 

 

BANNER

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut