Share

DataTraveler Max este un stick de memorie cu interfata USB 3.2 in doua variante ( USB-A si USB-C ). Ambele variante sunt disponibile in capacitati de 256/512GB si 1 TB. Pentru testare a sosit modelul cu USB-C si capacitate de 1 TB. Acum ca Apple a implementat USB-C pe iPhone 15 si iPad Pro, vad aceasta memorie o varianta rapida de transfer intre aceste dispozitive si o modalitate grozava de backup. O alta modalitate de backup este si Kingston XS1000 ( vezi review ).

 

 

Este cunoscut ca Apple are preturi piperate pentru upgrade-ul de stocare, iar acum cu acest stick de sub 500 lei ai parte de stocare rapida si usor de purtat in buzunar alaturi de telefon sau in husa de iPad. Performanta declarata de Kingston este de 1000 MB/s pentru citire, iar ~900 MB/s la scrieri.

 

 

Design-ul simplu si constructia solida ofera viitorilor utilizatori o experienta de utilizare durabila. Performanta il face printre cele mai rapide stick-uri. Mai multe despre DataTraveler Max USB 3.2 Gen 2 va dezvalui in randurile urmatoare.

 

 

Specificatii Cheie DataTraveler Max 

 

  • Interfata USB 3.2 Gen 2 in format USB-A si USB-C;
  • Disponibil in capacitati de 256 GB – 512 GB si 1 TB;
  • Performante declarate de 1000 MB/s la citire si 900 MB/s la Scriere;
  • Compatibilitate: Windows® 11, 10, 8.1, macOS® (v. 10.14.x +), Linux (v. 2.6.x +), Chrome OS;
  • Garantie 5 ani;
  • Dimensiuni: 82.17 mm x 22.00 mm x 9.02 mm;
  • Greutate: 12 Grame.

 

Inspectie Vizuala

 

 

Cam asa se prezinta cutia memoriei DataTraveler Max de 1 TB.

In cutie se gaseste un blister din plastic cu memoria in sine.

Cam asa se prezinta frontal memoria.

Se gliseaza carcasa si apare conectorul USB-C.

In partea opusa conectorului avem agatatoarea pentru lanyard.

DataTraveler Max atasat si gata de mutat fisiere.

 

 

 

Utilizare si Performanta

 

 

DataTraveler Max USB 3.2 de 1 TB poate creste memoria integrata a oricarui iPhone 15 ( acum ca are USB-C ). Totusi sa nu ne limitam doar la iPhone. Poate functiona de minune cu un iPad Pro sau cu orice telefon Android dispus sa il recunoasca. Sigur ca se poate atasa de orice laptop, fie el cu Windows sau cu MacOS. Memoria de 1 TB permite utilizatorului sa nu se mai ”incurce”, in sfarsit, cu un sertar plin de stick-uri vechi de 16/32/64 GB si sa opteze pentru un upgrade baban de capacitate.

 

 

Avand capacitatea de 1 TB pe o memorie de buzunar, poti linistit sa iti muti pozele de pe vechiul telefon Android pe noul iPhone 15. Pe langa asta, poti face backup de fotografii si filmari din Telefon pe PC mult mai rapid, datorita vitezelor generoase. Sa nu mai zic ca se poate folosi acest DataTraveler Max ca mediu de inregistrare video pe camere precum BlackMagic – Sigma FP sau Panasonic S5II/S5IIx.

 

 

DataTraveler Max are o constructie solida cu carcasa din plastic, realizata din doua bucati care are o asamblare de top. Nu am de ce sa imi fac griji ca se va dezintegra prea usor. Poate fi transportat la breloc fara probleme daca se vrea. Glisarea pentru protectia conectorului se dovedeste a fi un mecanism solid. Decupajul pentru lanyard este si el generos si nu permite pierderea prea usoara.

 

 

Personal, il folosesc in acest moment sa mut fisiere intre iPad Pro si iPhone 15/PC pentru momentele cand filmez reel-uri/fotografiez si am nevoie de transferuri rapide. Cat de rapide, vedeti in testele de mai jos:

 

CrystalDisk Mark arata astfel de viteze.

Performanta din ATTO 4.0 este graitoare si confirma spusele producatorului.

Transferurile de pachete de date arata de pe la 1 MB in sus vitezele promise pe ambalaj si un mic bacsis :P.

 

Si pe partea de IO/s sta f bine.

Performantele din Anvil Pro sunt ceva mai rezervate versus alte aplicatii, dar tot sus raman.

Citirea fisierelor video se face pe la ~841 MB/s constant.

Scrierea unor fisiere similare sta pe la 642 MB/s.

 

Performantele lui DataTraveler Max sunt solide si peste multe SSD-uri externe ( Samsung T5 ) sau a celor interne in format 2.5 inch. Pentru un stick de buzunar cu asa performanta, acest model este un must-have.

 

 

Concluzie

 

 

DataTraveler Max este o serie de stick-uri versatile si performante. Aceasta memorie se poate achizitiona cu interfata USB-C si USB-A, acest lucru este un mare avantaj. Totusi ca flexibilitate la transferurile de fisiere intre diverse platforme ramane o optiune buna interfata Type C. Disponibilitatea in variante de 256 / 512 si 1 TB ajuta enorm pe cei care vor performanta, dar nu spatiul ”extrem” de 1 TB pentru o memorie atat de portabila.

 

 

Constructia este solida, iar reputatia Kingston in segmentul stick-urilor de memorie este reconfirmata si in acest an. Posesorii de iPhone 15 pot lua variantele de baza de 128 GB, pentru ca memoria aceasta este un iCloud de buzunar pentru transferuri si in a face cat mai multe copii de rezerva intr-un timp record. Recomand DataTraveler Max pentru oricine vrea un stick serios de capacitate mare.

 

 

Kingston DataTraveler Max de 1 TB are un pret de ~ 450 lei pe alocuri, in timp ce versiunile mai mici se gasesc pe la ~155 lei, respectiv ~230 lei. Preturi valabile pentru interfata USB-C, pentru ca seria cu USB-A este cam cu 15-20% mai ieftina. Stick-urile Kingston sunt disponibile pentru achizitie la PC Garage ( vezi oferta ) – eMAG ( vezi oferta ) – evoMAG ( vezi oferta )  – Vexio ( vezi oferta ) – ForIT ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti activitatea independenta a blogului! 

 

VA ASTEPT SA VA ALATURATI SI COMUNITATII DE PE YOUTUBE ( VEZI DESPRE CE ESTE VORBA SI ABONEAZA-TE AICI ).

BANNER

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut