Share

Cei de la Realme incep sa aiba un portofoliu tot mai bogat, cu multe modele de telefoane, altele de buget, altele mai putin. Recent s-a lansat Realme 11 Pro+ 5 G care a venit la noi in teste ”foto” si este inzestrat cu o camera tripla, de 200 (f/1.7, 23mm, wide) , 8 ( f/2.2, 16mm, 112˚, ultrawide) si 2 ( f/2.4, macro) MPx. Design-ul acestei camere este asemanator cu cel al lui Honor Magic5 Pro ( vezi review) si care a trecut recent pe la noi. Se pare ca acest design de camere a devenit un pattern pentru unele telefoane care se tot lanseaza in ultima perioada.

 

 

Senzorul lui Realme 11 Pro+ 5G este cam de doua ori mai mare fata de unul al unui telefon din era celor din 2018-2020, ceea ce nu este chiar rau, avand in vedere ca se incadreaza in categoria telefoanelor de mijloc. Realme 11 Pro+ 5G vine cu o memorie interna de 12 GB de RAM si una interna destul de generoasa de 512 GB care va fi suficienta pentru o perioada lunga de timp, dar asta depinde de ce anume veti face cu el.

 

 

Un lucru important de mentionat este ca vine cu aceasta memorie mare, dar nu are posibilitatea de extindere, neavand loc pentru card microSD. Aceasta memorie, impreuna cu procesorul Mali-G68 MC4 si care ruleaza Android 13 sunt specificatii promitatoare pentru un telefon de aproximativ 2200 de lei, dar asta vom vedea in randurile urmatoare.

 

 

Specificatii cheie 

 

 

  • Constructie din plastic;
  • Camere Principale:
  • 200 MP, f/1.7, 23mm (wide), 1/1.4″, 0.56µm, PDAF, OIS;
  • 8 MP, f/2.2, 16mm, 112˚ (ultrawide);
  • 2 MP, f/2.4, (macro);
  • Camera selfie are un senzor de 32 MPx, f/2.5, 22mm (wide);
  • Inregistrare video: 4K la 30fps, 1080p la 30/60/120/480fps, 720p la 960fps;
  • Ecran AMOLED, 1 miliard de culori, HDR10+, 120Hz, 950 nits max.;
  • Rezolutie: 1080 x 2412 pixeli;
  • 8 sau 12 GB de memorie RAM;
  • Memorie interna de 128, 512 GB sau 1TB;
  • CPU: Octa-core (2×2.6 GHz Cortex-A78 & 6×2.0 GHz Cortex-A55)
  • GPU: Mali-G68 MC4;
  • OS: Android 13, Realme UI 4.0;
  • Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band;
  • Bluetooth 5.2 + NFC;
  • Acumulator Li-Po cu capacitate de 5000 mAh;
  • Charging 100W;
  • Greutate: 183 sau 189 de grame;
  • Dimensiuni: 161.6 x 73.9 x 8.2 mm sau 8.7 mm.

 

Inspectie vizuala

 

Realme 11 Pro+ 5G vine cu partea din spate realizata din piele artificiala.

Ecranul telefonului este unul Edge, curbat si destul de riscant de folosit fara husa.

Pe laterala dreapta se afla butoanele de volum, cat si cel de blocare.

Laterala stanga este fara butoane, o rama simpla.

La baza telefonului se gaseste sertarul de SIM, langa care i se alatura mufa de incarcare si difuzorul/microfonul.

Pe partea de sus se afla alt difuzor.

Camera are un design interesant, bump-ul nu atat de proeminent, va putea fi acoperit si protejat de majoritatea huselor.

Realme 11 Pro+ 5G cu ecranul AMOLED gata de folosire.

 

 

Primele Impresii

 

 

Majoritatea telefoanelor care au venit pentru testare de la Realme au avut un design deosebit care se diferentia de celelalte datorita capacului de pe spate. Nici acesta nu se lasa mai prejos, avand capacul de pe spate din piele artificiala crem care este strabatut pe mijloc de o dunga care straluceste in lumina soarelui, de culoare portocalie+argintie ( aceasta vrea sa imite o cusatura ). La capitolul camere, cercul pe care sunt dispuse cele 3 are un fundal negru, continand un alt cerc mai mic de culoare aurie. Iar ultimul element colorat la acest telefon este rama de culoarea cuprului. Totul este rotunjit la el, nimic ascutit in care sa te agati.

 

 

Dupa ce ne atrage atentia cu design-ul sau interesant, punem mana pe el si ne dam seama de constructie, dar si greutatea este un factor care se face simtit. Capacul de pe spate nu numai ca arata bine, dar pielea este si placuta la atingere si cel mai important, ofera un grip bun, nu aluneca, putand fi folosit chiar si fara husa. Iarasi, ecranul Edge este cel care nu ma incanta la toate telefoanele pe care am pus mana, folia nu acopera toata curbura, dar macar vine husa in continuarea acesteia si mai protejeaza de zgarieturi. Rama este din plastic, insa este una de calitate. Pe spate, camera bump-ul nu este atat de mare si iesit din relief ca si Honor Magic5 Pro si este protejat destul de bine de husa. Husa este cea care protejeaza telefonul in unghiurile unde este cel mai predispus la zgarieturi si chiar crapaturi, deci ma bucur ca este inclusa in pachet.

 

 

Ecranul AMOLED al acestui telefon poate reproduce un miliard de culori, o rata de refresh de 120 Hz, HDR10+ si 950 de niti de luminozitate. Astfel, navigatul pe el in timpul zilei in lumina puternica nu reprezinta o problema, ba chiar realizarea de fotografii si setarea expunerii, mai ales, nu ar trebui sa fie o bataie de cap. Fotografiile se vad bine pe ecranul telefonului si se vad la fel doar pe laptop cu ecran OLED, pe cel cu IPS culorile tind sa se vada mai sterse. Acest lucru este valabil pentru toate smartphone-urile cu AMOLED / OLED.

 

Camere si Experienta de Fotografiere

 

 

Realme 11 Pro+ 5G ofera necesarul de care are nevoie orice utilizator si care tine la capitolul camere. Cele 3 pe care le are integrate telefonul sunt de 200 MP, f/1.7, 23mm (wide), 8 MP, f/2.2, 16mm, (ultrawide), 2 MP, f/2.4, (macro), iar senzorul este 1/1.4″, unul decent fata de telefoanele din 2020, de exemplu. Acest lucru il face un telefon numai bun de luat peste tot, chiar si in vacante, daca sunteti genul de utilizatori care, dupa ce fac pozele, nu vreti sa le imprimati. Senzorul este decent, dar nu se compara cu un Sony RX 100 VII ( vezi review ). Asta pentru ca nu are nici optica si nici procesarea dedicata alaturi de el.

 

 

 

Revenind la ce a rezultat in urma folosirii camerelor, fotografiile au iesit decent, poti face cadre chiar reusite in lumina potrivita, detaliile sunt prezente, iar daca mai si tragi in modul PRO, format RAW si le editezi ulterior, rezultatele vor fi multumitoare. Insa ce as vrea sa mentionez, este faptul ca si asteptarile trebuie ajustate, deoarece atunci cand fotografiezi cu Zoom x4 nu te poti astepta la o claritate absoluta, pentru asta trebuie optat pentru un telefon mult mai scump, cu senzor mai mare.

 

 

M-am jucat cu toate modurile de fotografiere, iar rezultatele au fost decente. Modul Night este mai luminos decat ma asteptam, ofera detalii cat de cat clare in intuneric. Modul Street ofera un bokeh mai subtil decat cel Portrait. Camera de selfie de 32 MPx este decenta, dar trebuie sa fiti atenti atunci cand modul HDR este activat deoarece face pozele sa para putin prea saturate, acest lucru se observa mai ales daca apare si cerul. Inainte de efectuarea fotografiei, imaginea pare ca are contrastul dat prea mare, dar dupa, in galerie dispare acest „efect”, redand detalii nederanjante sau exagerate.

 

 

Cu modul Timelapse am surprins o furtuna, iar focusul s-a mentinut, detalii precum nori, frunze si ploaie s-au diferentiat de fundal. Pe partea de video, poate fi folosit la realizarea de reels fara probleme. Stabilizarea este una decenta, avand si functia de tracking shot care are ca scop mentinerea in focus a subiectului in timpul miscarii. Functie utila, dar trebuie sa fiti atenti la distanta dintre telefon si subiect, iar cea sugerata este de 2 metri. Toate cadrele le gasiti in galeria foto.

 

 

Meniuri Camera

 

La capitolul meniuri si multiple moduri de fotografiere, Realme 11 Pro+ 5G are o plaja larga de unde poti alege, iar pana le descoperi pe toate si vezi ce face fiecare dureaza cateva zile. Acest lucru te captiveaza si te ajuta sa fii cat mai creativ cand ai totul la indemana. Cat despre fluiditate, nu este o noutate ca telefoanele noi se misca exemplar pana incepe sa li se umple memoria, dar aceasta varianta vine cu 512 GB memorie, asa ca va dura ceva timp.

 

Cateva dintre modurile cu care va puteti juca.

La „MORE” gasiti alte moduri de fotografiere.

Modul PRO functioneaza atat pe ultra-wide / wide si 2X.

Si Starry Mode-ul este interesant, dar inca nu am apucat sa il folosesc.

 

Galerie Foto

 

 

 

Cam acestea sunt cateva poze facute cu Realme Pro+ 5G. Sunt mici probleme la capitolul culori atunci cand sunt vazute pe un laptop sau calculator. Verdele este mult prea saturat cateodata, iar celelalte culori nu sunt constante, insa poate va exista un update viitor care sa imbunatateasca situatia. Dar partea buna e ca va poate salva fotografiatul in mod PRO, format RAW, ca sa le puteti edita ulterior mai usor si la calitate decenta.

 

 

 

Concluzie

 

 

Telefoanele Realme care au trecut pe la noi s-au dovedit a fi telefoane capabile sa reziste uzurii zilnice, la preturi decente si care ofera performante pe masura. Realme 11 Pro+ 5G este un telefon care va fi prietenos cu portofelul, oferindu-va in acelasi timp un smartphone cu camere bune, destinat persoanelor care isi doresc sa surprinda amintiri cu un telefon de nivel mediu. Totusi, cei ~200 megapixeli din senzor sunt mai mult pe hartie, ei nereusind sa ofere calitatea asteptata ( era de la sine inteles, avand in vedere diagonala de senzor ). Mi-as dori sa vad producatorii de telefoane ca se concentreaza pe ceea ce este mai important la o camera de smartphone ( mai exact: senzor mare, megapixeli putini si optica buna ).

 

 

Camera tripla ofera culori decente pe ecranul AMOLED, meniurile avand o gramada de moduri si filtre care pot fi explorate de un utilizator curios sau, cu indulgenta, un fotograf incepator, dar nu de un fotograf profesionist. Este un telefon bun, dar in scenariul amintit mai sus, si pretentiile cresc. Design-ul este unul dragut, cu culori placute, stratul din piele artificiala  aplicat pe capacul din spate e interesant si ofera un grip bun. Calitatea constructiei este una buna, desi vine cu ecran Edge, poate fi protejat bine de husa.

 

 

Per total, Realme 11 Pro+ 5G este un telefon care cere un pret corect pentru ceea ce ofera. Insa trebuie sa ai deja un telefon vechi de cam 3-4 ani cat sa vezi un salt enorm din toate capitolele. Preturile acestei serii variaza intre 1700 si 2400 lei ( varianta cu 512 GB de stocare ). Modelul Realme 11 Pro in toate variantele sale poate fi achizitionat la eMAG ( vezi oferta )CEL.ro ( vezi oferta  ) si evoMAG ( vezi oferta  ).  Toate link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar prin achizitia lor ajutati functionarea blogului.

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).

 

 

BANNER

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut