Nu m-am mai jucat demult cu un blit monobloc de cand a sosit popularul Godox AD200 la test ( vezi review ). In acest articol va voi prezenta noul Godox AD400 Pro si de ce este capabil. Puterea de 400W este ideala pentru cei care considera AD200 prea slab, iar AD600 prea mare si puternic. Fiind o editie Pro, AD400 nu este neaparat mai ieftin ca un AD600, dar vine cu temperatura de declansare mult mai stabila si o durabilitate sporita. Autonomia de 390 declansari la 1/1 pentru acumulatorul de 2100 mAh este promitatoare. Integrarea unui receptor Godox X este deja un standard ( compatibil Canon, Nikon, Fujifilm, Panasonic si Sony ).
Lampa de modelare LED are 30W si poate fi folosita la fotografia low-key, dar si pentru a previzualiza rezultatele inainte de a declansa. Dimensiunile si greutatea redusa ofera o flexibilitate sporita pe teren pentru fotografii de eveniment/corporate/portretisti. Integrarea in sistemul actual Godox este 100% posibila, blitul putand fi declansat schiar si de micutul TT350.
Specificatii cheie
- Putere: 400Ws;
- Durata flashului este cuprinsa intre 1/240 si 1/12820;
- Cap simplu – GN 72;
- Lumina de modelare de 30W;
- Moduri blit – TTL / M / Multi;
- Moduri Slave S1/S2 Optic;
- Compatibil HSS 1/8000;
- Port PC Sync( 3.5 mm);
- Port USB Type-C pt update de firmware;
- Compatibil cu sistemul Radio Godox X pe 2.4 GHz;
- Functioneaza cu declansatoarele X1 pentru Canon, Nikon, Fujifilm, Panasonic si Sony;
- 5 Grupuri si 32 de canale;
- Acumulator 21.6V 2100mAh Lithium-ion;
- Autonomie: 390 declansari la 1/1;
- Timp reincarcare: 0.01 – 0.9 secunde;
- Dimensiuni: 220 ( lungime ) x 102 ( inaltime ) x 128mm ( latime );
- Greutate: 2,1 Kg.
Inspectie Vizuala
Cutia este mare si vine cu maner pentru transport.
Godox Ad400 Pro a venit la test alaturi de trigere dedicate pentru sistemul Fuji si Sony.
Blitul vine intr-un toc cu spuma decupata, acesta ofera protectie impotriva socurilor, stropilor de apa si praf.
Led-urile indicatoare ale acumulatorului.
Portul de incarcare.
Mufa de conectare si pini de securizare de blit.
Incarcatorul lui AD400 Pro arata exact gradul de incarcare al acumulatorului.
Asa arataAD 400 Pro din toate unghiurile.
Prin portul USB Type-C se face upgrade-ul de firmware.
Manerul de transport si soclul de atasare al bateriei.
LED-ul lampii de modelare.
Lampa de 400W este integrata intr-o sticla de protectie.
Blitul se ataseaza de orice stativ cu spigor..
Puterea minima este de 1/256, pentru o flexibilitate sporita.
Exista si un Mod TTL, pentru cei care cauta aceasta functie.
Mod de operare Slave este posibil si usor de gasit.
Blitul poate sta in standby pana la 120 minute.
Resetarea setarilor se face din meniu.
Utilizare
M-am jucat alaturi de Godox AD400 Pro si trigerele de Fuji si Sony alaturi de X-T3 si Sony A7 III alaturi de un octobox de 120 cm. Acest setup este ideal pentru fotografia de portret/grupuri/produs in locatie sau studio. Puterea de 400W este suficienta pentru a face difuzie simpla/dupla intr-un modificator de lumina de 100cm+. Utilizarea fara fir ofera o flexibilitate excelenta si o aranjare a bliturilor la interior/exterior fara fire inestetice de care tu sau altii te poti impiedica. Sistemul de blituri monobloc de la Godox reusesc sa simplifice modul de lucru indiferent de locatia in care fotografiezi. Integrarea unui receptor wireless Godox X inseamna ca poate fi declansat de orice blit Godox cu functie Master Wireless.
Autonomia de 390 de declansari la 1/1 este mare si ofera o autonomie mare suficienta pentru 8 ore de shooting la puteri variabile. Atata timp cat nu fotografiati intens zilnic, nu vad necesar sa ai mai mult de un acumulator extra alaturi. Timpul de incarcare rapid la 1/1 este de sub 1 secunda, iar acest lucru inseamna ca se pot trage chiar si rafale la nevoie. Blitul poate fi declansat de la maxim 100 metri distanta in teorie, iar in practica functioneaza fara rateuri de la 40-50 metri.
Godox AD400 Pro are o structura din metal subtire care sustine componentele interne, acestea fiind racite de un ventilator de 40-60 mm. Exteriorul este realizat din plastic solid, mat si bine finisat. Se simte ca un produs solid si rezistent la utilizare indelungata. Produsele GODOX din seria AD au o constructie excelenta si merita pretul cerut. Seria Godox Pro ar trebui sa ofere extra durabilitate avand in vedere pretul mai mare.
Galerie Foto
Am realizat aceasta galerie foto alaturi de Sony A6400 ( review ) si softbox-ul de 120 cm de la Godox.
Cateva cadre in contra lumina cu blitul la 1/16-1/32.
Lumina a fost specifica orei 16.00-17.00 in majoritatea cadrelor.
HSS functioneaza de minune cu Sony A6400.
Cateva cadre realizate noaptea in aer liber.
Puterea a fost in majoritatea timpului setata la 1/8.
Am facut si trei portrete doar cu lampa de modelare la maxim.
Concluzie
Godox AD400 Pro este un blit cu o putere medie, suficienta pentru a face fata soarelui puternic oriunde ati fotografia. Vine cu un acumulator suficient pentru ~350 de declansari la 1/1 sau 1400 la 1/4, astfel se poate fotografia o zi intreaga cu un singur acumulator.Usurinta de utilizare si integrarea perfecta in ecositemul Godox ofera viitorilor utilizatori o flexibilitate sporita. Receptorul wireless integrat ofera posibilitatea de declansare a blitului de la orice produs Godox cu sistemul wireless 2.4 integrat. Includerea sistemului HSS ofera o flexibilitate de lucru sporita in orice gen de fotografie. Puterea de 400W este suficienta pentru a folosi blitul in fotografia de produs ( masini, haine si diverse obiecte voluminoaste ) si in fotografia de eveniment ( biserica, sali intunecoase si fotografii de grup ).
Godox AD400 Pro este un produs solid si performant, dar cu un pret pe masura. Blitul poate fi achizitionat de la F64 la un pret de 3550 lei ( vezi oferta cu acumulator suplimentar ).