In urma cu 6 saptamani am primit un Canon 760D ca sa il testez alaturi de obiectivele Canon 50 mm f1.8 STM, 60 mm F2.8 Macro, 10-18 mm, 55-250 mm IS. Canon 760D este un DSLR realizat de Canon pentru utilizatori entuziasti. El este singurul DSLR din seria EOS 7XXD ce primeste un LCD secundar pentru afisarea parametrilor. Este un DSLR pozitionat intre 750D si 70D ca performanta si dotari. Vine cu un senzor CMOS de 24 de megapixeli si un sistem de autofocus cu 19 puncte in cruce. Pentru control rapid avem la dispozitie un LCD tactil si rabatabil, cu o diagonala de 3 inch. Procesorul de imagine folosit este Digic 6, iar la capitolul conectivitate avem parte de Wi-fi si NFC.
Specificatii cheie:
- Senzor APS-C CMOS cu rezolutie de 24.2 megapixeli;
- Senzor RGB de 7560 pixeli pentru masurarea expunerii;
- Procesor de imagine DIGIC 6;
- Ecran tactil rabatabil de 3.0″ cu 1,04 milioane de pixeli;
- Inregistrare video Full HD la 30;
- Sistem AF cu 19 puncte in cruce;
- Hybrid CMOS AF III;
- Fotografiere in rafala la 5 fps;
- Slod card SDXC;
- Viteza shutter 1/4000;
- ISO maxim 25600;
- Ecran LCD secundar;
- Conectivitate Wi-Fi si NFC;
- Dimensiuni: 131,9 x 100,9 x 77,8 mm;
- Greutate Body: 565 grame.
Inspectie Vizuala
Aparatul din fata alaturi de Canon 50 mm f1.8 STM.
Slotul de carduri este compatibil cu standardul SDXC.
Canon 760D suprinde in partea de sus utilizatorii cu un mic LCD monochrom pentru afisarea parametrilor.
Acest aparat este o punte intre gata EOS XXD si XXXD.
Iata conexiunile fizice disponibile.
In partea din spate regasim un LCD tactil cu articulatie ce permite fotografierea de la unghiuri dificile, in mod normal, cu un ecran fix.
Avem prezent si un senzor ce opreste LCD odata ce privim prin vizor, asta pentru a economisi energia bateriei.
Operarea aparatului este imbunatatita datorita ecranului tactil, totul poate fi setat rapid datorita raspunsului prompt la comenzi a suprafetei tactile.
Utilizare
Canon 760D a sosit in test alaturi de cinci obiective, mai exact: Canon 60 mm f2.8 Macro, 50 mm f1.8 STM , 55-250 mm IS si 10-18 mm. Aceste obiective mi-au oferit toate posibilitatile pentru a testa acest aparat la capacitate maxima. Am folosit noul Canon 760D la fotografie de produs si macro alaturi de obiectivul 60 mm f2.8, la fotografie de portret alaturi de 50 mm f1.8 STM si la realizarea peisajelor impreuna cu Canon 10-18 mm.
Constructia aparatului este solida, el avand un cadru interior din aliaj, cu un exterior din policarbonat. Materialele folosite sunt de calitate, iar imbinarile sunt foarte precise. Aparatul ofera o impresie solida la partea de constructie. Nici la ergonomie nu sta foarte rau, el fiind usor de manevrat cu o mana, datorita gripului generos si greutatii mici. Navigarea prin meniuri este usoara datorita lcd-ului tactil, iar schimbarea setarilor se face foarte intuitiv. In utilizarea timp de 4 saptamani a acestuia nu am intampinat dificultati cand a venit vorba de manevrabilitate si ergonomie.
Performanta
Sistemul de autofocus este rapid si precis in lumina naturala. Am fotografiat suficient cat sa imi dau seama cat de capabil este sistemul cu 19 puncte in cruce. Am fotografiat macro, sedinte foto de portret cat si o sedinta foto cu un cuplu de miri. Cu obiectivele primite de la Canon Romania si Camere Digitale aparatul s-a inteles foarte bine, nu a existat back-focus sau front focus. Performanta ISO a acestui aparat este foarte buna pentru un DSLR cu senzor APS-C. Am fotografiat cu 760D cu valori iso uzuale de 800-1000 in conditii de lumina naturala mai dificila si am fost multumit de rezultate.
Autonomia acestui aparat este decenta astfel reusit sa obtin aproximativ 470 de cadre per incarcare cu acumulatorii originali Canon. Este o valoare decenta, insa un singur acumulator nu va fi suficient pentru niciun fotograf din ziua de azi. Daca nu se pot folosi acumulatori originali din pricina costului, se pot folosi acumulatori replace de buna calitate. Firmele precum Jupio si Power3000 fabrica acumulatori replace de calitate.
Canon 760D este un DSLR rapid si am fost placut surprins de viteza cu care reactioneaza. Atata timp cat avem instalat un card de memorie capabil, aparatul va oferi o exeprienta rapida si placuta de fotografiere. Eu l-am folosit la cateva sedinte foto de exterior si nu am sesizat diferente notabile de viteza cand vine vorba de fotografierea single shot. Calitatea imaginii pe care o ofera este foarte buna, atata timp cat avem atasat un obiectiv de o calitate.
Galerie Foto
Iata cateva din fotografiile realizate alaturi de Canon 760D:
Cadre realizate cu obiectivul 60 mm f2.8 Macro.
Cadre realizate cu obiectivul 60 mm f2.8 Macro.
Cadre realizate cu obiectivul 50 mm f1.8 STM.
Toate cadrele sunt realizate cu obiectivul 50 mm f1.8 STM.
Majoritatea fotografiilor sample sunt disponibile la rezolutie maxima atat in format Jpeg cat si RAW. Pentru a intra in posesia lor completati formularul de AICI.
Concluzie
Canon 760D este un DSLR foarte competitiv, cu o constructie si o calitate a imaginii bune atunci cand ii atasam obiective de calitate. Sistemul de autofocus este rapid si precis pentru gama din care face parte aparatul. Canon 760D vine ca principal rival pentru Nikon D5500 ( review ). Partea mai putin buna la acest aparat este autonomia, care este destul de mica, insa 760D vine sa recupereze prin dotarile prezente. Recomand acest aparat tuturor fotografilor care sunt in cautarea unui DSLR usor si performant.
Canon 760D poate fi achizitionat de la CamereDigitale.ro pentru suma de 2599 lei ( vezi aici), iar pana la 31 ianuarie poti beneficia de 270 lei inapoi dupa achizitie, asta datorita programului CanonCash Back. Gasiti mai multe detalii AICI. Multumesc CamereDigitale.ro si Canon Romania pentru sustinere!
PRO
- Calitatea imaginii;
- Constructie si Design;
- Autofocus rapid si precis;
- Usor de folosit;
- LCD tactil articulat.
Contra
- Autonomie scazuta;
- Lipsa optiunii de microajustare a autofocusului.