, ,

Transcend SDHC Class 3 UHS-II in teste

Share

Cele mai performante carduri de la Transcend au ajuns acum cateva zile, pentru un mic review. Este vorba despre doua Transcend SDHC Class 3 UHS-II de 32 Gb alaturi de cititorul de carduri RDF9 USB 3.1/3.0 UHS-II, capabil sa tina pasul cu cardurile de ultima generatie. Cardurile sunt destinate aparatelor foto/video de ultima generatie pentru inregistrarea RAW-urilor in rafala si a secventelor 4K compresate sau necompresate. Nikon D500 ( articol ) va beneficia de viteza acestui nou standard, pentru fotografierea in rafala RAW si a secventelor 4K. Alte aparate compatibile cu acest standard sunt: Sony A7R II ( review ) – Nikon D7200Olympus E-M5 IIFujifilm X-T10Pentax K-3 IIFujifilm X-Pro2 ( articol ).

 

 

Specificatii cheie Transcend SDHC Class 3 UHS-II:

  • Capacitati disponibile: 32 si 64 GB;
  • Viteze declarate: Citire 280 Mb/s – Scriere 180 Mb/s;
  • Clasa de viteza 10 alaturi de UHS 3;
  • Program de recuperare a datelor Recover X inclus in pachet;
  • Tehnologie hardware ECC integrata pentru corectarea erorilor;
  • Dimensiuni: 32mm x 24mm x 2.1mm ;
  • Greutate: 2 grame;
  • Compatibil cu card reader-ul: Transcend RDF9 USB 3.1/3.0 UHS-II;

 

 

Specificatii cheie RDF9:

 

  • Interfata de conectare: USB 3.1 Gen 1 / USB 3.0;
  • Compatibil cu: SDXC (UHS-I/II), SDHC (UHS-I/II), microSDXC (UHS-I), microSDHC (UHS-I), MS (MSXC), CompactFlash (UDMA6/UDMA7);
  • Viteze declarate: Citire 260 Mb/s – Scriere 190 Mb/s;
  • Program de recuperare a datelor Recover X inclus in pachet;
  • Dimensiuni: 67.6mm x 45mm x 15.2mm;
  • Greutate: 32 grame;

 

 

Inspectie Vizuala:

 

transcend

Kit-ul complet primit pentru testare;

transcend

Card-reader – cablu USB 3.1 – Brosuri si cele doua carduri;

transcend

Cititorul de carduri este foarte compact – Cardurile pe spate au un al doilea rand de pini pentru a facilita functionarea la viteza maxima cu aparatele compatibile.

Se poate folosi si cu aparate care nu sunt compatibile dar performanta este de doua ori mai mica.

 transcendtranscend

Cititorul de carduri accepta si microSD de ultima generatia alaturi de carduri Compact Flash UDMA7;

transcend transcend

Asa arata cardurile privite de aproape;

Ele sunt fabricate in Taiwan si au o calitate a constructiei buna, ramane de vazut cat rezista in timp.

Utilizare si Teste:

 

Ambele carduri sunt folosite impreuna cu un Nikon D610 in acest moment, care nu este compatibil cu standardul UHS-II, dar viteza de transfer din card in calculator s-a dublat fata de actualele San Disk Extreme de 90 Mb/s. Am transferat ~20 Gb de fotografii in format raw+jpeg din card intr-un hdd de 7200 rpm si a rezultat o viteza medie de transfer de aproximativ 141 Mb/s. Copierea fotografiilor de pe card pe SSD ( Intel 530 ) s-a realizat cu o viteza de ~168 Mb/s.

Trancend card

Viteza de scriere si citire a fost masurata impreuna cu software-ul CrystalDiskMark 5 pe 64 de biti, alaturi de cititorul de carduri Transcend RDF 9 cu interfata USB 3.1;

kingston

Viteza de scriere si citire a fost masurata impreuna cu software-ul CrystalDiskMark 5 pe 64 de biti, alaturi de cititorul de carduri Kingston MobileLite G4 cu interfata USB 3.0;

usb 2.0

Kingston MobileLite G4 – test de viteza pe un port USB 2.0;

Trancend card

Test de viteza a cardului in HD Tune 2.55;

Cum o sa primesc un aparat foto nou pentru teste am sa detaliez diferenta intre un San Disk Extreme de 90 Mb/s si aceste carduri, ramane-ti aproape. Am instalat si Recover X – programul Transcend pentru recuperarea datelor de pe carduri, iata cum se prezinta interfata:

recover-x  rx2rrr

O interfata usor de folosit. Exista si optiunea de formatare a cardurilor direct din program.

Concluzie

 

In concluzie avem de a face cu un card foarte rapid si performant, in realitate cifrele de pe hartie, cand vine vorba de vitezele de citire si scrie, se adeveresc in proportie de 90%. Din pacate ele nu se regasesc in oferta magazinelor din Romania in acest moment. Pe amazon.uk ele au un pret de 345 lei pentru un card de 64 Gb si 208 lei pentru varianta de 32 Gb, pret foarte corect fata de rivalii SanDisk si Lexar. Cititorul de carduri RDF 9 se regaseste la un pret de 83 de lei. Preturile pentru produsele SanDisk si Lexar cu performante similare sunt cu circa 20% mai mari, doar timpul va decide daca diferenta de pret este justificabila sau nu.

BANNER

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut