ProGrade anunta primele sale SSD-uri Externe – Pana la 8 TB de stocare

Share

Producatorii de carduri high-end ProGrade Digital anunta astazi disponibilitatea la nivel global a unei noi game de produse. Este vorba despre noile SSD-uri externe ProGrade ( PG-10 Pro ). PG-10 Pro are conectivitate USB 4.0 ( 40 Gbps ) si vine disponibil in capacitati de 2TB / 4 TB si chiar 8 TB. Vitezele maxime de scriere/citire sunt de 2500 MB/s in acest moment, dar varianta de 2 TB, spre exemplu, este capabila de o scriere sustinuta de 1500 MB/s in timp ce fratii mai mari de 4 si 8 TB duc pana la 2000 MB/s. Mi se pare putina performanta pentru USB 4.0, dar voi incerca cu noile placi de baza X870E ( Vezi Material ) care vin cu USB 4.0 nativ si mari sanse sa obtin performante mai bune in comparatie cu declaratiile celor de la ProGrade.

SSD-urile PG-10 Pro vin cu baza magnetica pentru prindere de laptop ( similar cu cititoarele de carduri ). La pachet se gasesc si stickere metalice si un cablu premium USB 4.0 regasit si la cititoarele CFexpress A/B 4.0 ( vezi material ). SSD-urile vin cu o racire interna speciala pentru a disipa caldura din timpul folosirii alaturi de o carcasa pe masura.

Specificatii cheie ProGrade PG-10 Pro

  • Disponibil in capacitati de 2 TB / 4 TB si 8 TB;
  • Viteza maxima de scriere si citire de 2500 MB/s;
  • Scriere sustinuta maxima de 1500 MB/s la 2 TB si de 2000 MB/s la 4 si 8 TB;
  • Interfata USB 4.0 ( 40 Gbps ) compatibila cu Thunderbolt 4 si 3, dar si USB 3.2;
  • Circuit de detectie a puterii portului gazda ( pentru a evita coruperea datelor datorita porturilor necorespunzatoare );
  • Baza magnetica pentru prinderea de laptop;
  • Carcasa dedicata pentru SSD si Cablu;
  • Cablu USB 4.0 integrat;
  • Sistem de racire dual ( racire interna + carcasa metalica externa );
  • Software RefreshPro inclus;
  • Rezistenta la socuri si raze-X;
  • Garantie 3 ani.

Cam asa se prezita de jur-imprejur PG-10 Pro.

ProGrade PG-10 Pro nu doar ca par performante, dar arata si bine. Au potential sa fie printre primele SSD-uri cu interfata USB 4.0 disponibile pentru fotografii care vor sa lucreze direct de pe ele, aici ma refer la editari de fisiere RAW uncompressed la 60 megapixel. Videografii, la fel, pot face montaje direct de pe SSD si pot tine randarile de Cache tot acolo. Posibilitati sunt multe, dar pana nu le testez mi-e greu sa ma pronunt mai mult. Preturile declarate in SUA sunt de 400$ ( 2 TB ) – 800$ ( 4 TB ) si 1400$ ( 8 TB ). Pana sa le vedem si pe la noi, gasiti cardurile de memorie ProGrade la eMAG ( Vezi oferta ).

VA ASTEPT SA VA ALATURATI SI COMUNITATII DE PE YOUTUBE ( VEZI DESPRE CE ESTE VORBA SI ABONEAZA-TE AICI ) si pe forumul Ghidul.Tech ( vezi domeniu ).

BANNER

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut