,

Pixel X800N Standard Review

Publicat in

Share

Producatorul de accesorii foto Pixel, a avut bunavointa, de a-mi trimite acum o luna blitz-ul Pixel X800N Standard pentru Nikon, fiind o versiune de pre-productie inca nelansata la acea vreme, pe piata acum se regaseste doar varianta Pixel  X800C.  Am fost rugat sa testez blitz-ul o perioada si sa raportez performantele lui, mai exact existenta defectelor. Acest flash a fost produs sa concureze, direct cu modele precum Nissin Di700 Youngnuo 568EX. In randurile de mai jos ramane de vazut daca se ridica peste clasa sa concurenta.

 

Specificatii cheie Pixel X800N:

  •  Numar Ghid: 60 ( ISO100 – 200 mm )
  • Zoom 20-200 mm – mod auto-zoom si manual zoom disponibile
  • Moduri Blitz:  iTTL si Manual
  • Functii de declansare wireless: Optica – Master – Slave S1/S2
  • Moduri de sincronizare:  HSS ( High Speed Sync ) – cu prima cortina – cu a 2-a cortina
  • Unghi ajustare cap blitz: sus/jos  -7/ 90 grade – stanga/dreapta: 180/180 grade
  • 3 secunde perioada de reincarcare la 1/1
  • Poate fi alimentat cu 4 baterii alkaline sau acumulatori Ni-MH
  • Autonomie de 180 descarcari la putere maxima 1/1 cu un set de acumulatori Eneloop PRO.
  • Porturi: Port PC-sync – microUSB si port de alimentare externa
  • Lampa de asistenta a focalizarii cu 29 de puncte
  • Protectie la supraincalzire
  • Indicator al acumulatorilor Ni-mh
  • Greutate 409 grame fara baterii
  • Dimensiuni 190 x 78 x 61 mm

Primul lucru care l-am facut a fost sa fotografiez flash-ul pentru o prezentare vizuala completa.

Inspectie Vizuala

 

DSC_5899
O cutie alba cu design simplu, plina cu specificatiile blitz-ului.

DSC_5900

Aici avem prezente toate functiile blitz-ului.

DSC_5903

Alaturi de unitatea in sine, regasim in cutie, un bounce – un manual de folosire – talpa.

tur

Asa arata blitz-ul din toate laturile.

DSC_5921

Iata toate porturile cu care vine dotat blitz-ul.

MicroUSB pentru update de firmware. Pc-Sync pentru sincronizare cu trigere si aparate foto. Port pentru conectarea unui powerpack.

DSC_5920

Sistemul de blocare a blitz-ului pe patina se face, cu un mecanism simplu de folosit, similar cu cel gasit pe gama de flashuri Canon Speedlight.

DSC_5915

Blitz-ul are disponibil un card de difuzie alaturi de o difuzie wide.

DSC_5928

Asa arata compartimentul de acumulatori. Se incuie usor si sigur.

DSC_5938

Asa arata comparat cu un Youngnuo 560-II.

Constructie/Interfata

 

Odata cu acest flash, primim o constructie solida, calitatea materialelor si a asamblarii este foarte buna pentru clasa sa. Interfata de control a blitz-ului, este formata din: LCD monocrom generos, sase butoane alaturi si o rotita pentru ajustari rapide si un comutator cu trei pozitii.  LCD-ul monocrom are o diagonala de 5.5 centimetri si este responsabil cu afisarea parametrilor, iluminarea lui se face cu ajutorul unui LED verde.  Comutatorul cu trei pozitii are rol de ON/OFF si de blocarea tuturor butoanelor, pentru a nu modifica parametrii din greseala.

Cele sase butoane au rol de ajustare a puterii blitz-ului, selectarea modului de functionare/declansare, intrarea in setarile unitatii precum si un buton led, care comunica daca lampa sa incarcat si tot de acolo putem verifica puterea fara a declansa aparatul. Sa nu uitam rotita care alaturi de butonul de confirmare fac posibila operarea in momente cheie. Capul blitz-ului are o miscare ampla, 180 grade si in stanga si in dreapta pentru o pozitionare exacta, iar -7/ 90 grade jos-sus. Capul blizt-ului se roteste prin apasarea classicului buton cauciucat din lateral. Miscarea se face usor si fara probleme, avand pasi intermediari intre cele 180 grade de miscare.

 

Utilizare

 

Blitz-ul a fost folosit in diverse situatii, de la fotografia de produs in cort pana la sedinte foto in aer liber si evenimente. Dupa o luna de intensa folosire pot sa spun ca este un produs performant si de calitate in raport cu pretul la care va fi comercializat.  Viteza de incarcare a lampii la putere maxima este de 3.2 secunde pentru primele 50-60 declansari, dupa care se mareste timpul de incarcare din cauza descarcarii acumulatorilor, pentru acest mic test am folosit acumulatori Panasonic Eneloop PRO. A fost folosit impreuna cu trigere Pocket Wizard Plus X cu care a facut o treaba minunata, nu au existat probleme.

Ca parti negative pot mentiona, timpul de pornire a blitz-ului este destul de mare alaturi de afisarea mai mult orientativa a incarcarii acumulatorilor Ni-MH.

 

Concluzie

Recomand acest blitz celor care au nevoie de putere si un raport calitate/performanta/pret bun. In testele mele s-a dovedit a fi un blitz performant si a facut fata situatiilor de fotografiere. Blitz-ul este diponibil AICI la un pret de 460 Lei.

Voi veni cu o concluzie mai convingatoare, pe masura ce il voi testa inca cateva saptamani.

Mai multe din

,

BANNER

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut