,

Cu Motorola Edge 60 Pro prin Taiwan si Romania – Smartphone mid-range cu potential

Share

Telefonul Edge 60 Pro mi-a fost partener in Taiwan la Computex 2025. Motorola a trimis cel mai nou Edge Pro ca ajutor in Taipei pentru internet 5G si fotografie. Am folosit un SIM local cu hostspot pentru telefonul principal pentru a avea internet pe acesta, dar si pe laptop. Noul Motorola Edge 60 Pro are 12 GB de RAM si 512 GB de stocare. In Taiwan ai semnal 5G peste tot si cu ”doar” 140 lei pentru 10 zile. Arhitectura 5G as zice ca e mai performanta decat in Romania, dar nu cu mult.

Pe partea de camere foto, Edge 60 Pro vine cu o camera primara cu senzor a carei diagonala este de 1/1.56″ si are o rezolutie de 50 megapixeli. Exista autofocus si stabilizare optica de imagine pe camera principala, cat si pe camera telefoto, cu zoom de aproape 3X ( focala 73 mm ), care este stabilizata optic si ea. Rezolutia acesteia fiind de 10 megapixeli, iar camera ultra-wide cu 120 grade de cuprindere are o rezolutie de 50 megapixeli. Camera de selfie are 21 mm focala si 50 megapixeli pentru selfie-uri detaliate. Diferentele fata de Edge 50 Pro de anul trecut sunt minime spre inexistente.

Edge 60 Pro ramane un smartphone promitator pentru fotografia de calatorie. Acum ca am testat Edge 50 Pro stiu la ce sa ma astept de la camere si tot ce inseamna hardware. In randurile urmatoare am sa va arat toata experienta mea in Taipei cu Edge 60 Pro de la Motorola.

Specificatii cheie Motorola Edge 60 Pro

  • CPU: Mediatek Dimensity 8350 Extreme (4 nm) Octa-core (1 x 3.35 GHz Cortex-A715 & 3 x 2.4 GHz Cortex-A715 & 4 x2.2 GHz Cortex-A510);
  • GPU: Mali G615-MC6;
  • 12 GB memorie RAM;
  • Ecran P-OLED, 120Hz, HDR10+, 4500 niti;
  • Camera principala: Senzor de 50 MP (f/1.8, 1.0 μm, 1/1.56″) – Stabilizare optica si AF;
  • Camera ultra-wide de 50 MP (f/2.0, 1.12 µm) – unghi extrem de larg de 120°;
  • Camera telefoto de 10 megapixeli cu stabilizare optica de imagine si autofocus;
  • Camera selfie de 50 megapixeli cu o focala de 21 mm;
  • Două difuzoare stereo ( Dolby Atmos );
  • Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, tri-band, Wi-Fi Direct;
  • Bluetooth 5.4;
  • Baterie Si/C Li-Ion 6000 mAh;
  • Incarcare: 90 W pe fir, 15W Wireless si 5W Reverse Wireless;
  • Inregistrare video: 4K la 30fps, 1080p la 30/60/120fps;
  • Memorie interna de 128 GB sau 512GB;
  • Port USB Type-C ( USB Type-C 3.1, OTG, DisplayPort 1.4 );
  • OS: Android 15;
  • Greutate: 186 gr;
  • Dimensiuni: 160.7 x 73.1 x 8.2 mm.

Inspectie Vizuala

Ca accesorii, Edge 60 Pro vine cu un extractor de SIM, Husa, Cablu USB-C la C si cateva manuale.

Cam asa se prezinta husa din materiale reciclate.

La baza, Edge 60 Pro vine cu slotul de SIM, Microfon, USB-C si difuzoare.

Ambele laterale de 8.6 mm grosime gasim in total 4 butoane fizice.

In partea de sus gasim un difuzor pentru apeluri si un camera bump subtil.

Cam asa se prezinta camera de selfie de aproape.

Cam asa se prezinta camerele lui Edge 60 Pro. Camera bump-ul este mic si deloc deranjat, mai ales cu husa.

Motorola Edge 60 Pro se manevreaza usor si este perfect pentru cei care vor un smartphone cu ecran luminos si camere peste medie.

Primele Impresii 

  • Motorola Edge 60 Pro este un smartphone de sub 3000 lei ( acum se gaseste pe la 2700 lei ). Concurenta este mare in acest segment de pret, dar chipsetul cu care vine este un Mediatek Dimensity 8350 Extreme (4 nm) cu GPU Mali G615-MC6. La acestea se adauga 12 GB de memorie RAM si 512 GB de stocare ( UFS 4.0 ). Ecranul P-OLED se lauda cu 4500 niti in peak si 1 miliard de culori. Peste ecran este Gorilla Glass 7i si sub ecran telefonul ruleaza Android 15. Per total, Edge 60 Pro pare a fi un echilibru hardware excelent.

  • Ecranul P-OLED ofera o luminozitate excelenta care acum are o valoare Peak de 4500 niti ( nu 2000 ca pana acum la 50 Pro ). Culorile sunt specifice OLED, vibrante si cu mult contrast. Toate fotografiile arata bine pe ecran si experienta continutului online este una de exceptie. Totusi fotografiile si culorile trebuie vazute numai pe telefon, pentru ca daca ai monitoare non-OLED totul incepe sa nu mai arate atat de bine. Avantajul OLED-ului in calatorii este ca poti vizualiza continutul la o inalta definitie indiferent ca esti la umbra sau in soare puternic. Acum, ecranul are 120 Hz, dar diferenta de fluiditate de la 144 Hz la 120 Hz este aproape insesizabila.

  • Motorola Edge 60 Pro este un telefon 5G cu care am navigat pe internet si am postat continut local in Romania cu un SIM din Taiwan. Am facut asta cu hotspot, desigur. Am avut semnal 5G peste tot si pot sa zic ca banda disponibila a fost mereu peste 500 MB/s la upload si download la nivel local. Am putut face hostspot la alte telefoane si la laptopuri. Internetul 5G este excelent ca acoperire in Taipei, iar Edge 60 Pro a oferit performanta de care am avut nevoie.

Test de viteza cu Sim 5G in Taipei.

  • Constructia lui Edge 60 Pro este realizata din rame laterale metalice cu finisaj glossy. Peste ecran este aplicata sticla Gorilla Glass 7i, iar pe spate avem un material cauciucat cu o micro-textura care impiedica alunecarea. Este un telefon subtire si manevrabil cu si fara husa. Certificarea IP68 fereste componentele telefonului de stropi de apa, praf si alte particule. Merge si scufundat ocazional in apa, dar asta nu este neaparat un feature pentru utilizarea zilnica. Fata de Edge 50 Pro nu reprezinta un salt la partea de constructie.

  • Pe partea de autonomie, Edge 60 Pro vine cu chimie noua pe partea de acumulator. Si/C Li-Ion de 6000 mAh este bateria, iar chimia Silicon-carbon (Si/C) ofera o capacitate extra in acelasi spatiu ocupat. Edge 60 Pro are cu 1500 mAh mai multa capacitate fata de Edge 50 Pro. Autonomia s-a simtit dramatic mai ales cand telefonul a stat ca hotspot peste 12 ore pe zi si nu am reusit de la 100% sa descarc mai jos de 51%. Deci duce 2 zile de hotspot fara probleme. La fel si pe partea de uz foto-video, 30-48 ore am avut autonomie lejer. Cifre rezonabile pentru un telefon desigilat recent cu baterie la 100% sanatate. Mi-a placut prezenta incarcarii wireless, dar si a functiei reverse-wireless cu 5W. Am mai observat ca cifrele de incarcare cu fir si fara sunt reduse fata de cealalta chimie, pentru o siguranta sporita.

Experienta Foto

Motorola Edge 60 Pro m-a insotit intr-o calatorie in Taiwan pentru Computex 2025. Am vrut sa vad ce capacitati de fotografiere are noul model. Nu toata lumea isi doreste camere foto mari dupa ei in plecari. Memoria de 512 GB care va oferi posibilitatea sa fotografiati mult, dar si sa filmez pentru continut online. Am apucat sa fotografiez atat ziua, cat si noaptea in plimbari si am putut inregistra reel-uri la Computex fara a avea grija stocarii. Este foarte imbucurator ca exista smartphone-uri cu stocare atat de mare pentru a putea stoca totul. M-am uitat dupa plecarea de 10 zile si am vazut ca am ocupat lejer ~200 GB din cei 480 disponibili pentru utilizator. Aplicatia de camera se misca rapid, porneste repede si este usor de folosit. Daca ai mai folosit un alt Motorola va fi floare la ureche.

Ecranul P-OLED are luminozitatea maxima imbunatatita si iti permite sa vezi in soare deplin ceea ce filmezi si fotografiezi. Setarile sunt usor de operat in soare puternic. Motorola Edge 60 Pro poate fotografia in format RAW in modul PRO, dar se pot si accesa moduri de captura Night Vision ( pentru fotografiere in lumina scazuta ) / Mod Ultra Resolution pentru imagini cu rezolutie mare. Mai exista si mod de fotografiere Panorama, Tilt-Shift, Dual-Capture pentru foto si video + Timelapse si un mod PhotoBooth. Motorola Edge 60 Pro poate filma la rezolutie 4K la 60 fps cu toate camerele prezente. Pe partea de slow-motion poti filma 1080P la 120 fps si 720P la 240 fps. Optiunile video iti permit sa inregistrezi reels pentru social media in H.265 la orice rezolutie si cu orice focala.

Galerie

Iata si cadrele pe care le-am surprins alaturi de Motorola Edge 60 Pro:

Cam asa se prezinta fotografiile realizate cu camerele lui Edge 60 Pro. Culori vibrante si sharpness care nu arata ultra-procesat.

Concluzie

Si modelul Motorola Edge 60 Pro s-a dovedit un smartphone excelent pentru documentarea celei de a 2-a calatorii in Taipei. Hardware-ul este rapid, stocarea este suficienta si compatibilitatea cu retele 5G s-a dovedit un real ajutor in capitala asiatica a tehnologiei. Ecranul luminos m-a lasat sa navighez strazile cu Google Maps fara sa ma duc la umbra. Autonomia este suficienta pentru 2 zile de utilizare in conditii mixte de fotografiere si navigatie prin oras. Imi place feeling-ul general al telefonului, cu exceptia ecranului Edge care este predispus la o spargere timpurie. Constructia este buna si cu o husa potrivita te va tine mult si bine.

Performanta camerei principale este foarte buna in lumina naturala, ramane rezonabila si in modul de noapte. Totusi nu se vad diferente fata de Edge 50 Pro. Senzorii au ramas similari, imi pare ca doar procesarea s-a schimbat si odata cu ea ecranul si viteza memoriei interne. Camera cu 3X zoom s-a dovedit calitativa si ea in toate scenariile unde a fost folosita, iar camera ultra-wide nu a dezamagit, dar nici nu a excelat. Per total, la 2500 lei Motorola ofera 3 camere bune pe spate, o procesare automata peste medie si o camera selfie buna ( aceasta nefiind prea folosita ).

Edge 60 Pro este un smartphone 5G capabil atat pe plan local, cat si in alte tari prin calatorii, telefonul este un DualSim cu Dual StandBy ( NanoSIM ). Seria 60 Pro, cat si celelalte modele recent lansate de la Motorola pot fi achizitionate din Romania de la F64 ( Vezi Oferta ) –   PC Garage  ( vezi oferta ) – eMAG ( vezi oferta ) – evoMAG ( vezi oferta ) Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogulVa multumesc!

VA ASTEPT SA VA ALATURATI SI COMUNITATII DE PE YOUTUBE ( VEZI DESPRE CE ESTE VORBA SI ABONEAZA-TE AICI ).

BANNER

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut