Sari la conținut

Share

Dupa Ecoflow Delta Mini ( vezi material ) am avut ocazia sa mai pun mana pe cateva powerstation-uri recent si pare ca acestea devin din ce in ce mai populare. AllPowers S700 este al doilea model de powerstation care ne calca pragul in mod oficial si nu a sosit singur, acesta a fost insotit de un panou solar de 100W. Impreuna formeaza un combo de 606Wh care poate fi incarcat de la soare / priza de acasa / priza masinii sau prin USB-C. Timpii de incarcare variaza, dar valoarea standard de incarcare de la panoul solar si priza casei este de 100W ( timp total de incarcare de 6 ore ). De la priza masinii sau de la USB-C incarcarea se face cam in 12 ore.

 

 

Acumulatorul are tehnologie Li-Ion care promite pana la 1000+ cicluri incarcare-descarcare, iar BMS-ul ( Battery Management System ) vine cu protectie la scurt-circuit / supra-incarcare / supra-incalzire si supra-voltaj. Bateria de 606Wh poate incarca pana la 9 dispozitive simultan, iar dintre aceastea doua vor fi de la prize de 220V, alaturi de 3 x USB A + 1 x USB-C + Bricheta Auto + 2 porturi DC. Varietatea mare de porturi permite alimentarea de laptopuri / drone / camere si incarcarea unei intregi armate de acumulatori.

 

 

Panoul Solar AllPowers de 100W vine cu celule din Silicon Polycristalin si eficienta declarata de 21%. Marele avantaj al sau este ca are doar doua suprafete care se instaleaza usor si are niste picioare integrate prin care unghiul ajustabil fata de soare poate fi facut usor si rapid. Este un panou portabil care in kit cu powerstation-ul cantaresc un total de 9 Kg si un minim de loc ocupat in portbagaj.

 

 

AllPowers S700 are un nume confuz avand capacitatea de 606W, dar pe langa cele amintite mai sus, acest powerstation are o greutate de doar 5.3 Kg. Nu prezinta rating IP, dar ca dotari extra se regasesc 2 led-uri de 1W, alaturi de un maner si o carcasa exterioara cu design simplu si placut. Estetic, arata standard, partea de design nefiind un punct de atractie. Totusi, AllPowers S700 este un powerstation mediu care are potential sa fie bun si util fotografilor/videografilor. Aflati cum in randurile urmatoare.

 

 

 

 

Specificatii AllPowers S700

 

  • Tehnologie baterie: Li-Ion;
  • Durabilitate baterie: 1000+ de cicluri de viață;
  • Capacitate: 606 Wh;
  • Timp de reincarcare maxim: 6 ore de la priza – 12 ore de la 12V – 6 din energie solara ( 1 x 100W );
  • Suporta maximum 100W de panou solar;
  • Intrari: – Port încărcător de perete 900 W / Port universal de încărcare solară (MC4) 300 W / 11-75 V / Încărcător auto 12V / 24V DC 8A max;
  • Iesiri 220: 2 x AC 230 V (EU Schuko) / max. total 700 W sarcină continuă / max. total sarcină maximă de 1400 W;
  • Iesiri DC:  Port Auto 12V ( 12V, 10A ) si 2 x DC5521 (  12 DC, 5A );
  • Iesiri USB: 3 x USB A ( 3A ) + USB C cu incarcare rapida si USB-C PD 100W;
  • Protectii BMS: Overload Protection, Over Temperature Protection, Short Circuit Protection, Low Temperature Protection;
  • Conectivitate: Bluetooth ( control prin aplicatia ALLPowers APP );
  • Dimensiuni: 26, 3 cm x 14 cm  x 18 cm;
  • Greutate: 5.3 Kilograme.

 

Specificatii Panou AllPowers 100W

 

 

  • Putere solara maxima: 100W ( +/- 5W );
  • Eficienta: 21%;
  • Celule: Silicon Polycristalin;
  • Open Circuit Voltage: 22.4V (Vmp 18V);
  • Curent Scurt Circuit: 9.6A (Imp 5.4A);
  • Conector: MC4;
  • Greutate: 3.6 Kilograme;
  • Dimensiuni desfacut: 122 cm lungime  x 65 cm inaltime  x 1 cm grosime;
  • Dimensiuni impachetat: 51 cm lungime  x 65 cm inaltime  x 3 cm grosime.

 

Inspectie Vizuala AllPowers S700

 

Cam asa arata cutia lui S700.

Alba, aspect simplu si specificatii pe spate.

In cutie se gaseste manualul subtire si destul de detaliat.

Alimentatorul acestui S700 este o binecuvantare si un blestem.

Binecuvantare pentru ca scade greutatea powerstation-ului, dar blestem pentru ca il poti uita si reincarcarea de la priza nu este posibila.

Partea frontala vine cu 2 Prize 220V + 2 LED-uri de 1W.

Se mai gasesc 3 butoane ( Bluetooth / AC / DC ) si ecranul monocrom.

Deasupra prizelor se gaseste si manerul articulat.

Pe laterala stanga se gasesc imputurile pentru panou solar si DC5521.

Exista si un port de masina 12V pentru alimentarea gadget-urilor auto.

Partea laterala dreapta vine cu 3 x USB A ( 3A ) si un USB-C PD la 100W pentru incarcare dispozitive si 60W pentru incarcare powerstation ( reverse charging port ).

Exista si 2 porturi DC de Output.

Ambele laterale vin cu aerisiri pentru circuite si compartimentul de acumulatori.

Baza lui S700 vine cu 4 picioare din cauciuc, iar partea din spate este simpla fara elemente de niciun fel.

Powerstation-ul este compact tinut in mana si gata de orice iesire.

 

 

Inspectie Vizuala AllPowers SP027 100W

 

 

Panoul AllPowers SP027 vine cu un exterior relativ compact pentru 100W si realizat din nailon rezistent la abraziune.

Pe spate se gaseste si un compartiment pentru stocarea cablurilor.

Cam asa se extind picioarele de panou, acestea avand elastic.

Exista si un maner bine cusut de cadrul panoului.

Panoul vine si cu un manual detaliat.

Fermoarul buzunarului este izolat impotriva patrunderii apei la accesorii.

Cam asa arata accesoriile din interiorul buzunarului.

Cablurile panoului sunt MC4.

In pachet se gasesc si doua adaptoare Anderson la MC4 si un DC la MC4.

Cateva adaptoare pentru porturile DC.

Panoul este tinut pliat cu scai, iar pe laterale are urechiuse pentru agatare.

Cam asa arata panoul desfacut.

Cam asa se prezinta cusaturile pe interior.

Picioarele cu scai si elastic arata bine si se desfac rapid si se pun la unghi.

Cam asa se prezinta setup-ul S700+Panou gata de captat energie.

 

 

 

 

Utilizare AllPowers S700

 

 

Seria S de la AllPowers cuprinde 7 modele, iar modelul S700 de 606Wh se pozitioneaza fix in mijlocul gamei. Chiar daca denumirea S700 nu are legatura cu capacitatea, acest model vine cu un echilibru intre greutate ( 5.3 Kilograme ) – dimensiuni si capacitate. Aceasta capacitate este orientata catre cei care au de alimentat consumatori de maximum 700W acasa sau in deplasari. AllPowers au reusit sa intregreze in acest model un acumulator cu tehnologie NMC capabil de 1000 cicluri incarcare/descarcare la aceasta capacitate, iar dupa capacitatea scade cu 20% ( cam pe la 484.8 Wh ). Daca ar fi sa credem producatorul, uzura capacitatii declarate ar fi de 500 zile ( aproape 2 ani ) pana sa scada capacitatea.

 

 

 

 

Testul de capacitate va fi prezent in partea de performanta de mai jos.  Totusi, ca sa faci 2 cicluri pe zi, trebuie sa ocupi cele 4 porturi USB cu telefoane, cele doua prize cu consumatori care mananca ceva curent pentru a ajunge la acest ”target” de uzura. In gama de dispozitive alimentate, noi, ca fotografi / videografi, putem sa dam energie la aproape 90% din echipamente din dotare. Printre acestea se numara:

 

  • Acumulatori de camere foto/video de orice capacitate si tip ( cu incarcatorul potrivit ). Avand 606Wh se pot incarca pe putin 10-15 acumulatori de Sony / Panasonic / Nikon / Canon si lejer 20-30 de Fujifilm / Olympus si cele de ultra-compacte;
  • Acumulatorii de drone sunt ceva mai mari, dar cu acest AllPowers S700 se pot incarca lejer 6-7 baterii de Mavic 3 Classic / Mavic 3 Cine. Daca aveti DJI Mini 3 puteti sa incarcati acumulatorul de peste 20 de ori;
  • Acumulatorii de laptop, la fel, pot fi si ei incarcati de 7-9 ori in functie de model.
  • Acumulatori de blitzuri cu acumulator ( Godox AD200/AD300 ) se pot reincarca de 7-8 ori fara probleme.

 

 

  • Alimentarea continua pentru lumini LED cum sunt Nanlite Forza 60 este posibila timp de 7-10 ore pentru setup-urile de iluminare off-grid pentru filmare de Youtube/Streaming si alte variante. La 606Wh Allpowers S700 poate alimenta un setup de 2-3 lumini pentru o sesiune de cateva ore.
  • Poate sustine chiar si monitoare secundare de 24-32 inch timp de cateva ore alaturi de laptop.

 

 

 

Personal, am folosit AllPowers S700 in iesirile Off-Grid la casuta din padure unde nu exista nici semnal, dar nici vreo sansa de curent electric prea curand. Am preferat modelul acesta din pricina portabilitatii, pentru ca testand multe gadget-uri as vrea sa il am mereu intr-un PeliCase alaturi ( incarcat si gata de treaba ). Este usor de transportat, alimentat de la soare si incarcat de la priza. Este excelent de pus in portbagaj si de mers la sesiuni de fotografiere cu drona/camerele prin munti vara si in aventuri cu cortul.

 

 

 

IATA CATEVA SCENARII DE UTILIZARE LA CARE M-A SERVIT S700 PANA ACUM:

 

  • La casa de vacanta cu 2 ultrabook-uri de lucru unde mi-a oferit 2 incarcari de fiecare laptop pentru un timp total de lucru de 32-40 de ore. Pe langa asta, mai poate incarca un ceas + lanterna + telefoane.
  • In camping, alimentand la fel, laptopuri alaturi de incarcator de drona si chiar un espressor de cafea la nevoie.
  • Poate sustine energia necesara de curent pentru drone, camere foto, laptop pentru 24 ore de pana de curent.
  • Pentru camping avand numai 5.3 Kg poate fi mult mai usor de transportat, iar manerul facil permite transportul mult mai eficient.

 

 

Am testat capacitatea de 606 Wh al acestui S700 prin incarcarea unui ultrabook Asus de cam 2 ori in combinatie cu alimentarea unui desktop ultra-compact cu sursa de 200W pentru 90 de minute si a ramas suficienta baterie pentru a incarca 2-3 telefoane si o lanterna. Multe variante de incarcare, durabilitatea sa fie de partea noastra numai.

 

 

 

Pe partea de constructie, AllPowers se prezinta ca fiind un powerstation compact si cu o carcasa exterioara realizata din plastic rigid si mat. Manerul articulat este captusit cu cauciuc pe interior in asa fel incat transportul este facil. Carcasa ii da senzatia unui produs de calitate rezonabila, in niciun caz nu vine cu o carcasa ieftina care se va dezintegra in uz. Carcasa este solida la fel ca si imbinarile. Carcasa nu pare sa aiba margini ascutite. Prima impresie vizavi de constructie este pozitiva, ramane de vazut cat de bine rezista in uz.

 

 

 

 

Utilizare Panou AllPowers 100W

 

 

 

Panoul solar sosit alaturi de AllPowers S700 este unul de 100W care ar reusi in teorie sa il reincarce in numai 6 ore de expunere la soare in conditii ideale. Combo-ul de S700 cu panou de 100W este excelent pentru cei care petrec mult timp fotografiind/filmand in afara retelei nationale de curent. Combo-ul  ofera energie electrica pentru toate echipamentele vechi si noi de iluminare, statii de lucru si alte echipamente electronice. Productia de 100W pe ora de la soare ofera o adevarata libertate energetica pentru a lucra de oriunde, oricand in zilele insorite.

 

 

Poate ca 100W nu pare mult, dar in conditii ideale 100W/h pot alimenta 2 laptopuri de tip ultrabook cu grafica integrata care au un consum maximum combinat de 90W, iar cei 10W extra pot incarca 2 telefoane si un charger triplu cu baterii de Sony ( FZ-100 ). Toate acestea de la soare in conditii optime. Pentru ca in conditii reale am reusit sa obtin cam 72-85W/h in zona mea in zilele acestea de primavara. Secretul obtinerii constant a acestor Watt-i sta in orientarea panoului fata de soare, cat si rotirea acestuia in raport cu deplasarea soarelui pe cer. Picioarele panoului cu elastic permit si ele o orientare simpla si rapida fata de soare. Lucru extrem de pozitiv fata de sistemul de picioare de la EcoFlow.

 

 

Incarcarea lui AllPowers S700 cu energie solara este realizabila si posibila in cam 9 ore cu un soare intens in perioada de primavara Martie/Aprilie 2023. Cam in acest timp am reusit sa reincarc powerstation-ul. Ziua este, totusi, scurta pentru o astfel de expunere, deci trebuie avut in vedere si variatiunea de soare/nor din zilele de toamna/primavara. S700 suporta maximum 100W de reincarcare solara, astfel nu putem miscora la 4,5 ore cu 200W pe partea de solar. Totusi, experienta ramane buna si se poate sustine un ritm de lucru ocazional off-grid si online.

 

 

Constructia panoului la prima impresie pare sa fie solida si rezonabil de rezistenta. Cusaturile sunt atat simple, cat si duble pe interior. Panoul este rezistent la apa, dar nu are oficial vreun rating IP pe care producatorul sa il afiseze. Materialul exterior este rigid si rezista bine la abraziune si murdarie. Imi plac enorm picioarele si fixarea rapida a panoului cu acestea. Panoul trebuie, totusi, manevrat cu grija sa nu se intepe sau ”sparga”, el fiind foarte solid si rezistent, dar iti da senzatia de casant si trebuie tratat/manevrat ca atare. Panoul AllPowers de 100W este compact si usor de pliat/desfacut pentru o utilizare rapida.

 

 

 

SOFTWARE 

 

 

Pe partea de aplicatie, AllPowers APP este ”bucata” de software care se ocupa de management/control parametri prin intermediul conexiunii Bluetooth. Este o conexiune de proximitate care permite control in perimetrul apropiat de powerstation fara verificarea fizica. Am instalat aplicatia intr-un iPhone si dupa asta a durat fix 5 minute sa o inteleg/navighez/folosesc. Este foarte bine pusa la punct si usor de urmarit tot ce se intampla cu ea. Iata si o mica prezentare:

 

 

Aplicatia se instaleaza usor, se urmeaza cei 2 pasi si S700 este gasit.

AP S700 V2.0 este afisat si trebuie accesat.

 

 

Concluzie

 

 

AllPowers S700 este un powerstation echilibrat ca dotari si echilibrat ca raport capacitate/greutate si pret de achizitie. Vine cu suficiente porturi de alimentare pentru a acoperi o gama variata de necesitati. Poti sa il folosesti pentru alimentarea de drone, camere foto, laptopuri si chiar electrocasnice marunte ( mixere, televizoare, monitoare, frigidere si multe altele ). Poate incarca pana la 9 consumatori simultan si mai important se poate incarca in 4 moduri diferie ( solar, 12V, priza si USB-C ). Flexibilitate completa din acest punct de vedere.

 

 

Prezenta unui panou solar alaturi de S700 ofera posesorilor oportunitatea sa stea mai multa vreme departe de priza si sa guste putin din viata off-the-grid ( chiar daca pentru o mica perioada ). Eficienta panoului este rezonabila la exemplarul primit si reuseste sa traga de la soara maximum 85% din puterea inscrisa pe ambalaj.

 

 

PRO
  • Se poate incarca si de la USB-C;
  • Compact si usor de transportat;
  • LED-uri de iluminare;
  • Porturi suficiente pentru alimentare;
  • Maner ajustabil;
  • Aplicatie simpla si usor de folosit;
  • Panoul Solar este usor de desfacut si pozitionat;
  • Eficienta panoului este rezonabila;
  • Carcasa panoului vine cu buzunar pentru cabluri.

 

Contra
  • Ventilatorul porneste putin si des si este destul de zgomotos;
  • Alimentatorul este separat de powerstation;
  • Panoul putea sa aiba o constructie mai rigida.

 

 

Cam asta ar fi interminabilul material cu AllPowers S700, un powerstation rezonabil care este disponibil in acest moment pe site-ul lor oficial din Europa la un pret de ~650$ cu promotii active ( cam 3000 lei ) la care se adauga 150$ pentru bundle cu panou de 100W. In total costurile sunt de cam 3700 lei pentru acest kit prezentat. Un pret mai rezonabil in comparatie cu alte branduri actuale care inca folosesc celule Li-Ion. Pentru voi am primit codul „ghidulit20” care va ofera reducere 20% la produsele cu pret intreg de pe site. 

 

Link-uri achizitie:

 

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).

 

 

 

BANNER

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta