,

Declansatorul Cactus V6 II: HSS si lampa de autofocus intr-un pachet compact

Publicat in

Share

Am primit pentru review Cactus V6 in luna Februarie a acestui an, alaturi de noul flash Cactus RF60 ce poate fi citit AICI. La putin timp dupa review, am fost contactat de producator pentru a ajuta in sesiunile de beta-test pentru imbunatatirea noului Cactus V6 II. Acest nou transreceptor vine cu doua functii ce vor face sistemul Cactus V6 sa fie printre cele mai bune declansatoare radio universale de pe piata. Este vorba despre functia HSS si de lampa de autofocus cu care este echipata fiecare unitate. In afara de aceste lucruri regasim alte imbunatatiri, precum meniul simplificat cu ajutorul iconitelor.

 

Specificatii tehnice:

 

  • Lucreaza pe baza de radio frecventa: 2.4 GHz;
  • Numar de canale: 16;
  • Numar de grupuri: 4;
  • Patina metalica;
  • Suporta HSS de pana la 1/8000;
  • High-speed sync modes: Normal HSS, Power Sync;
  • Suporta voltaj de maxim 6V la camere;
  • Suporta voltaj de maxim 300V la blituri;
  • TTL pass-through cu Canon, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax, si Fujifilm prin intermediul unei singure unitati;
  • Distanta maxima la care poate functiona: 100 metri (testat pana la 300 metri);
  • Alimentare: baterii 2 x AA ; mini USB 2.0, DC  5V, 500mA~1A;
  • Temperatura de lucru: de la  -20°C pana la +50°C;
  • Dimensiuni: : 72mm (L) x 72mm (W) x 42 mm (H);
  • Greutate: 96g.

 

 

Inspectie Vizuala

 

Cactus V6II (1) Cactus V6II (3)

Cutia in care vine livrat Cactus V6II este identica cu cea de pe prima varianta.

Cactus V6II (6)

In partea din fata avem lampa de autofocus.

Cactus V6II (5)

In partea din spate regasim interfata de control de la generatia V6.

Cactus V6II (4)

In partea de sus avem o carcasa similara cu exceptia inscriptiei  „II HSS”.

Utilizare

 

Cactus V6 II a fost utilizat incepand cu luna martie a acestui an, am primit in beta-test trei unitati Cactus V6II, pentru utilizare si feedback in vederea eliminari bugurilor. Am testat declansatoarele alaturi de blituri precum: Pixel X800n PRO ( review ), Cactus RF60 ( review ) si  Shanny SN910EX-RF. Declansatoarele au functionat foarte bine inca de la inceput pe sistemul Nikon, Canon, Panasonic si Sony. Probleme in primul stadiu de dezvoltare au fost la partea de HSS. Insa de la firmware-ul oficial totul functioneaza ca la carte si sunt foarte multumit de cele 5 unitati cactus V6 II care le detin.

 

Ele au fost principalele declansatoare utilizate in munca de zi cu zi la sedinte foto, evenimente si in fotografia de produs. In aceste 6 luni de utilizare am realizat aproximativ 10.000 cadre cu aceste declansatoare si nu am intampinat mai mult de 50 de ratari. Lampa de autofocus se activeaza atat in modul TX cat si in modul RX. Lampa de autofocus poate fi reglata in intensitate in 10 trepte, acest lucru ramane valabil in continuare si pentru puterea bliturilor atasate. Distanta de declansare se mentine incredibil de mare, similara cu cea a primei versiuni.

 

Asadar am reusit sa declansez in linie dreapta de la ~350 metri fara ratari, iar la ~450 metri cu ratari ocazionale. Constructia unitatilor V6 II este rigida si vine cu o patina metalica ce se blocheaza usor si sigur. Forma exterioara s-a pastrat in mare parte, astfel marile schimbari au fost la interior. Alimentarea unitatilor se face tot prin doi acumulatori AA, ei avand o autonomie variabila intre 50-80 de ore.

 

Performanta

 

Performanta noului sistem este identica cu varianta originala, insa primim in plus functionalitatea HSS. Modul HSS functioneaza in mod normal cat si in mod Power Sync, mod ce permite fotografierea la viteze mai mari de 1/8000, acest lucru este posibil cu aparatele foto mirrorless ce detin shutter electronic mai rapid decat 1/8000. Modul Lo Power permite folosirea bliturilor la o putere mai mica de 1/128, o functie interesanta ce poate veni in ajutor in situatiile cand dorim  sa inghetam cadrul fara a arunca foarte multa lumina.

 

Lampa de autofocus integrata ajuta la acuratetea focuslui in conditii dificile. O situatie in care lampa este utila va fi primul dans, atunci cand luminile se sting,  sansele sa obtii un cadru clar in bezna totala se reduc dramatic. O alta imbunatatire pentru V6 II vine din partea meniului, a fost simplificat cu ajutorul iconitelor,  navigarea si setarea se poate face mult mai intuitiv ca inainte. S-a pastrat rotita de ajustare rapida a puterii si singurul lucru ce lipseste este lumina portocalie ea fiind inlocuita cu una mov deschis. Sistemul Cactus V6 II poate fi utilizat ca si declansator pentru orice aparat foto, atata timp cat achizitionam cablul disponibil separat.

 

 

Galerie Foto

 

Iata cateva fotografii realizate in decursul testelor cu ajutorul Cactus V6II:

 

 

 Cactus V6 II (1) Cactus V6 II (2)  Cactus V6 II (4)Alan'Dalla (5) Triggertrap (3) Pixel X800n Pro (37) Pixel X800n Pro (56) Pixel X800n Pro (11)

 

Concluzie

 

Acest sistem realizat de Cactus este unul foarte reusit care m-a surprins placut atat ca performanta dar si prin calitatea constructiei. Operarea bliturilor de pe transmiterul V6 II se face mai usor si rapid datorita rotitei de control si a meniului imbunatatatit. Imbunatatirile fata de prima versiune sunt putine insa suficiente cat sa faca noul sistem Cactus V6 II cel mai avansat si echilibrat sistem de declansare a bliturilor. Cactus V6 II este disponibil la distribuitorul Photosetup contra sumei de 492 lei pentru o unitate. Sunt disponibile si oferte pachet pentru doua si trei unitati, preturile si ofertele actuale sunt disponibile AICI.

 

PRO 

  • Compatibilitate universala;
  • Functie HSS;
  • Lampa de autofocus;
  • Constructie de calitate;
  • Raport bun pret/performanta.

 

Contra

 

  • Lipsa cablurilor de sincronizare din pachet.

 

BANNER

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut