Epson L1800 este o imprimanta care este capabila sa imprime pe hartie A3+ ( 33 x 48 cm ), foloseste sistemul economic ITS ( ink tank system ) ce il regasim si pe Epson L810 ( review ) testat acum cateva luni. Sistemul de cerneala reduce seminificativ costurile de imprimare fara rabat de calitate atunci cand folosim hartie foto de calitate premium. Aceasta imprimanta foloseste pentru print tot cele sase culori similare ca cele regasite la fratii mai mici. O veste proasta pentru unii utilizatori este renuntarea la suportul pentru printarea mediilor de stocare CD/DVD. Imbunatatirea principala a acestui model este formatul hartiei pe care poate printa. Ca interfata imprimanta este extrem de simpla regasim in total 4 butoane, operarea se face din calculator.
Specificatii cheie:
- Sistem integrat de recipiente cu cerneala ITS cu 6 culori;
- Culori: black, cyan, light cyan, yellow, magenta, light magenta;
- Rezolutie imprimare: 5.760 x 1.440 DPI;
- Capetele de imprimare au tehnologie Micro Piezo care ofera o precizie mai buna si un randament mai mare;
- Configuratie duze: 90 Duze negru, 90 Duze per culoare;
- Tipareste imagini de la 10 x 15cm la A3+;
- Tipareste o fotografie 10 x 15 cm in 45 de secunde;
- Este garantata pentru minim 30.000 print-uri;
- Viteze mari de imprimare a fotografiilor – imprimarea in format 10×15 cm poate fi realizata în aproximativ 12 secunde;
- Garantie – 1 an;
- Dimensiuni: 705 x 322 x 215 mm;
- Greutate: 12,5 kg;
Inspectie Vizuala:
Este o imprimanta cu greutate la propriu, iar pe langa greutate ocupa un spatiu considerabil pe birou odata ce tavile cu 3 segmente sunt extinse.
Sistemul ITS vine cu cele 6 culori care le regasim si la fratii mai mici. Un lucru este sigur vom avea parte de culori vii si o calitate de print buna.
Nu este o imprimanta fine-art dar cu costurile de print similare lui Epson L810 nu ne putem astepta la mai mult.
Experienta de print
Instalarea fizica nu a durat foarte mult si nici nu a fost grea chiar si fara citirea manualului. Partea de software include: Epson Easy Photo Print a carui instalare s-a facut rapid si usor, odata cu aplicatia s-au instalat driverele. Totul este intuitiv si nu presupune mari batai de cap.
Iata o lista cu hartia pe care am printat:
- EPSON Premium Semigloss – 251g/mp ( vezi pret si disponibilitate )
- Epson Photo Paper Glossy – 200g/mp ( vezi pret si disponibilitate )
- Epson Premium Glossy – 255g/mp ( vezi pret si disponibilitate )
- EPSON Premium Glossy – 255g/mp ( vezi pret si disponibilitate )
- Epson Ultra Glossy – 300g/mp ( vezi pret si disponibilitate )
- Epson Photo Quality Ink Jet Paper 194g/mp ( vezi pret si disponibilitate )
- Epson Double-Sided Mattle 178g/mp ( vezi pret si disponibilitate )
Formatul hartiei a fost variat de la A3+ ( 48 x 33 cm ) pana la 10 x 15 cm, am ales sa printez cu precadere in formatul A3 Premium Glossy.
Calitatea imprimarii fotografiilor este buna spre foarte buna pentru o imprimanta destinata uzului personal, nu este nici pe departe o imprimanta cu care poti obtine rezultate apropiate de print-urile de galerie, pentru acest gen de print exista seria Epson SureColor. Totusi livreaza rezultate de imprimare foarte bune atata timp cat folosim o hartie de calitate.
Viteza de imprimare a fost masurata pe modul de print HIGH ( cea mai buna calitate ), asadar am obtinut urmatorii timpi:
A3+ fara margini: ~ 11 minute.
A3 fara margini: ~ 8 minute si 52 de secunde.
A4 fara margini: ~ 5 minute.
13 x 18 cm fara margini: 2 minute si 25 de secunde.
10 x 15 cm fara margini: 1 minut si 45 de secunde.
Nu este cea mai rapida imprimanta foto dar are un raport calitate/viteza de imprimare bun, se pot imprima intr-o singura zi suficiente fotografii.
Calitatea de Imprimare
Concluzie
Epson L1800 este o imprimanta care aduce calitatea buna de print cu costuri minime si pe formatul A3+, costurile de imprimare declarate sunt similare cu cele pentru modelul L800. Mai exact putem obtine 1800 de fotografii la dimensiunea 10 x 15 cm conform procedurilor de testare EPSON. Numarul colilor A4 imprimate ajunge la ~450 respectiv ~ 200 A3+ pentru un plin de cerneala. Costurile de imprimare sunt foarte mici mai ales cand vine vorba de cerneala, costul hartiei poate varia in functie de gust/necesitati. Imprimanta este comercializata la un pret de ~2800 lei si poate fi comandata de AICI.
PRO
- Print de calitate;
- Viteza de imprimare rezonabila;
- Costuri de imprimare foarte mici, similare cu fratii mai mici;
- Carcasa de calitate;
- Usor de utilizat;
Contra
- Pretul de achizitie.