Jurnal de fotografie in Taiwan alaturi de Motorola Edge 50 Pro

La inceputul lunii am plecat in Taiwan la Computex 2024 ( vezi video despre acest subiect ). Printre lucrurile din bagaj am avut nevoie de un telefon mobil pentru a face fotografii si folosi pe post de host-spot 5G pentru tableta/telefonul principal /laptop. Am avut alaturi noul Motorola Edge 50 Pro cu 12 GB de RAM si 512 GB de stocare. In Taiwan ai semnal 5G peste tot si cu ”doar” 107 lei pentru 7 zile ai trafic de internet 5G nelimitat + optiune de hostspot cu 7 GB.

 

 

Pe partea de camere foto, Edge 50 Pro vine cu o camera primara cu senzor a carei diagonala este de 1/1.55″ si are o rezolutie de 50 megapixeli. Exista autofocus si stabilizare optica de imagine pe camera principala, cat si pe camera telefoto cu zoom de aproape 3X ( focala 67 mm ), care este stabilizata optic si ea. Rezolutia acesteia fiind de 10 megapixeli, iar camera ultra-wide cu 120 grade de cuprindere are o rezolutie de 13 megapixeli. Camera de selfie are 21 mm focala si 50 megapixeli pentru selfie-uri detaliate.

 

 

Motorola Edge 50 Pro este un telefon promitator pentru fotografia de calatorie ( cel putin pe hartie ), dar in calatorie isi va arata potentialul adevarat. Nu stiu la ce sa ma astept, fiind prima data cand ma duc in acea directie, dar vreau sa surprind fotografii cat mai diverse. Experienta de fotografiere si mediul vor fi unul aparte, asadar ramaneti aproape sa aflati experienta mea cu noul 50 Pro de la Motorola.

 

 

Specificatii cheie Motorola Edge 50 Pro

 

  • CPU: Octa-core (1 x 2.63 GHz Cortex-A715 & 4 x 2.4 GHz Cortex-A715 & 3 x1.8 GHz Cortex-A510);
  • GPU: Adreno 720;
  • 12 GB memorie RAM;
  • Ecran P-OLED, 144Hz, HDR10+, 2000 niti;
  • Camera principala: Senzor de 50 MP (f/1.4, 1.0 μm, 1/1.5″) – Stabilizare optica si AF;
  • Camera ultra-wide de 13 MP (f/2.0, 1.12 µm) – unghi extrem de larg de 120°;
  • Camera telefoto  de 10 megapixeli cu stabilizare optica de imagine si autofocus;
  • Camera selfie de 50 megapixeli cu o focala de 21 mm;
  • Două difuzoare stereo ( Snapdragon Sound );
  • Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, tri-band, Wi-Fi Direct;
  • Bluetooth 5.4;
  • Baterie de 4500 mAh;
  • Incarcare: 125W pe fir, 50W Wireless si 10W Reverse Wireless;
  • Inregistrare video: 4K la 30fps, 1080p la 30/60/120fps;
  • Memorie interna de 128 GB sau 512GB;
  • Port USB Type-C ( USB Type-C 3.1, OTG, DisplayPort 1.4 );
  • OS: Android 14;
  • Greutate: 186 gr;
  • Dimensiuni: 161.2 x 72.4 x 8.2 mm.

 

 

 

 

Inspectie Vizuala

 

 

Cam asa se prezinta cutia lui Motorola Edge 50 Pro.

In cutie gasim manuale de utilizare, agrafa SIM, incarcator cu cablu si husa de plastic transparet alaturi de telefon.

Cam asa se prezinta camera bump-ul.

Iata si camera selfie de aproape.

La baza gasim portul USB-C alaturi de microfon si difuzoare.

Cam asa arata ecranul Edge de la marginea telefonului.

In partea dreapta gasim si butoanele de volum cu butonul On/Off.

In rest, sunt curate ambele laterale ale telefonului.

Difuzoarele sunt certificate Dolby Atmos.

Cam asa se prezinta Edge 50 Pro la exterior.

 

Primele Impresii 

 

 

  • Motorola Edge 50 Pro este un smartphone cu pret mediu spre mare. Pragul de 2999 lei este unul foarte competitiv si concurenta este acerba la acest pret. Motorola ofera Snapdragon 7 Gen 3 cu 12 GB de RAM + 512 GB de stocare in pretul afisat mai sus. Mai mult de atat, telefonul vine cu 3 camere foto pe spate. Ecranul P-OLED se lauda cu 2000 niti si 1 miliard de culori. Peste ecran este Gorilla Glass si sub ecran telefonul ruleaza Android 14. Per total, Edge 50 Pro este un echilibru hardware excelent.

 

 

  • Ecranul P-OLED ofera o luminozitate excelenta, fiind similar cu concurenta Apple la egal. Culorile sunt spcifice OLED, vibrante si cu mult contrast. Toate fotografiile arata bine pe ecran si experienta continutului online este una de exceptie. Totusi fotografiile si culorile trebuie vazute numai pe telefon, pentru ca daca ai monitoare non-OLED totul incepe sa nu mai arate atat de bine. Avantajul OLED-ului in calatorii este ca poti vizualiza continutul la o inalta definitie indiferent ca esti la umbra sau in soare puternic.

 

 

  • Motorola Edge 50 Pro este un telefon 5G de care am putut profita in Taiwan cu SIM-urile locale care au functionat imediat ce am scos telefonul din cutie. Am avut semnal 5G peste tot si pot sa zic ca banda disponibila a fost mereu peste 300 MB/s la upload si download la nivel local. Am putut face hostspot la alte telefoane si la laptopuri. O experienta performanta si la acest capitol.

 

 

  • Design-ul lui Motorola 50 Pro este unul clasic, intalnit si la alte modele de la acest producator. Aranjarea camerelor este standard, iar ecranul Edge cuprinde peste 50% din suprafata telefonului. Ecranul arata bine ca integrare, chiar daca este mai usor de ciobit/spart fata de cele traditionale. Rama telefonului este din aluminiu mat, acoperit cu un gri inchis ( metalic ). Pe scurt, este un design placut, non-glossy care are sanse sa fie pe placul multora.

 

 

  • Constructia lui Edge 50 Pro este realizata din rame laterale metalice, sticla gorilla glass peste ecranul edge, iar pe spate avem un material cauciucat cu o micro-textura care impiedica alunecarea. Este un telefon subtire si manevrabil cu si fara husa. Certificarea IP68 fereste componentele telefonului de stropi de apa, praf si alte particule. Merge si scufundat ocazional in apa, dar asta nu este neaparat un feature pe care sa il folosesti constant.

 

 

  • Pe partea de autonomie, Edge 50 Pro vine cu acumulatorul de 4500 mAh care a reusit sa livreze cam 2 zile de fotografiere pentru scenariul meu de utilizare ( cu reteaua de telefonie pornita si datele activate cam 2 ore pe zi ). Cifre rezonabile pentru un telefon desigilat recent cu baterie la 100% sanatate. Mi-a placut prezenta incarcarii wireless, dar si a functiei reverse-wireless cu 10W.

 

 

 

Experienta Foto

 

Motorola Edge 50 Pro integreaza camera principala de 50 megapixeli cu un senzor cu diagonala de 1/1.55″. Este un echilibru optim intre megapixeli si marimea senzorului. Camera principala este stabilizata, exact ca si cea telefoto cu 3X zoom optic. Exista si camera ultra-wide pentru cadre ocazionale. Ca unealta de fotografiat in calatorie, Edge 50 Pro se descurca de minune in camera principala, dar calitatea nu se pastreaza atat de sus. Camera 3X livreaza o calitate similara cu camera principala si pare sa aiba si un senzor similar.

 

 

Am luat Motorola Edge 50 Pro in calatorie in Taiwan pentru a vedea cum se descurca camerele, dar si pentru memoria de 512 GB care va oferi posibilitatea sa fotografiati mult, dar si sa filmez pentru continut online. Am apucat sa fotografiez atat ziua, cat si noaptea in plimbari si am putut inregistra reel-uri la Computex fara a avea grija stocarii. Este foarte imbucurator ca exista smartphone-uri cu stocare atat de mare pentru a putea stoca totul dintr-o calatorie bine documentata.

 

 

Ecranul P-OLED ajuta si el la experienta de fotografiere, nefiind disponibil un vizor specializat, ai nevoie de un ecran luminos pentru a putea incadra imaginile si secventele video si a vedea toate informatiile pentru a putea face cele mai bune decizii cand vine vorba de setari. Daca tot vorbim de setari, se pare ca Motorola Edge 50 Pro poate fotografia in format RAW in modul PRO, dar se pot si accesa moduri de captura Night Vision ( pentru fotografiere in lumina scazuta ) / Mod Ultra Resolution pentru imagini cu rezolutie de 50 Megapixeli prin combinarea a mai multor cadre alaturate pentru a scala detaliile imaginilor la 4X.

 

 

Mai exista si mod de fotografiere Panorama, Tilt-Shift, Dual-Capture pentru foto si video + Timelapse si un mod PhotoBooth. Motorola Edge 50 Pro ofera toate uneltele pentru camere astfel incat in calatorii sa ai toate optiunile la indemana.

 

 

 

Galerie

 

 

Am fotografiat tot ce am apucat in Taiwan si in imaginile urmatoare am sa va descriu si ce am vazut prin intermediul imaginilor. Cam asa se prezinta selectia mea grosiera de fotografii:

 

O serie de preturi in dolari Taiwanezi de la Mall-ul cu componente din Taiwan.

Cateva cadre de zi din magazinele cu hardware.

Cateva cadre nocturne de pe bulevardul cu magazine.

Night Mode face fata cu brio, iar faptul ca era trafic si tocmai plouase a ajutat enorm la estetica acestor fotografii.

Iata si cateva cadre cu noutati de pe la standurile de la Computex 2024.

Un set de 3 cadre nocturne.

Un Set de 3 cadre ( Ultra-Wide / Standard si Telefoto ) unde se poate observa flexibilitatea setului de camere.

Ultra-Wide versus Standard.

Un ultim set de cadre in timpul zilei cu cladiri.

Nu m-am putut abtine sa nu fotografiez pretul Benzinei si al Motorinei :)).

1 Dolar Taiwanez este cam 0.14 bani.

 

 

Concluzie

 

 

Motorola Edge 50 Pro s-a dovedit un smartphone bun pentru documentarea acestei calatorii. Stocarea de 512 Gb a fost umpluta aproape ~50% in deplasarea de 10 zile in regiunea Taiwan. Am putut vedea multa tehnologie la Computex 2024, dar am si fotografiat, explorat peisajele urbane ale mall-ului de electronice si am putut surprinde rapid lucruri care s-au intamplat in fata mea. Android 14 se dovedeste a fi o experienta fluida, iar internetul 5G performant din Taiwan mi-a permis sa raman conectat pe plan local/international.

 

 

Performanta camerei principale este foarte buna in lumina naturala, ramane buna si in modul de noapte. Camera cu 3X zoom s-a dovedit calitativa si ea in toate scenariile unde a fost folosita, iar camera ultra-wide nu a dezamagit, dar nici nu a excelat, iar din specificatii nu pare ca Motorola vrea ”sa se laude” cu un senzor de mari dimensiuni. Per total, la 2999 lei Motorola ofera 3 camere bune pe spate, o procesare automata peste medie si o camera selfie buna ( aceasta nefiind prea folosita de mine ).

 

 

 

 

Edge 50 Pro este un smartphone 5G capabil atat pe plan local, cat si in alte tari unde calatoresti, telefonul fiind un DualSim cu Dual StandBy ( NanoSIM ). Seria 50 Pro, cat si celelalte modele recent lansate de la Motorola pot fi achizitionate din Romania de la F64 ( Vezi Oferta ) –   PC Garage  ( vezi oferta ) – eMAG ( vezi oferta ) – evoMAG ( vezi oferta )  – ForIT ( vezi oferta ) – CEL.ro( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogulVa multumesc!

 

VA ASTEPT SA VA ALATURATI SI COMUNITATII DE PE YOUTUBE ( VEZI DESPRE CE ESTE VORBA SI ABONEAZA-TE AICI ).